to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 23.07.2018

Κοινωνία

Πτώσεις δέντρων και προβλήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μετά την αφόρητη ζέστη και τους ισχυρούς ανέμους, ακολούθησε ξαφνικά ολιγόλεπτο χαλάζι, που στη συνέχεια μετατράπηκε σε ισχυρή καταιγίδα


Πολλές πτώσεις δέντρων αλλά και προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης έχουν προκαλέσει οι δυνατοί άνεμοι και η κακοκαιρία που πλήττουν την πόλη εδώ και λίγη ώρα.

Περισσότερες από 20 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία την τελευταία ώρα, για περιστατικά πεσμένων δέντρων ακόμα και επάνω σε αυτοκίνητα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στην περιοχή της Καλαμαριά ενώ έντονα είναι τα προβλήματα και σε υπόλοιπες περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης όπως της Κωνσταντινουπόλεως, της Μαρτίου και της Βούλγαρη, στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα.

Παράλληλα, πτώσεις δέντρων είχαμε και στην περιοχή της Καλαμαριάς ενώ λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκαν σπινθήρες σε κολώνα της ΔΕΗ, κοντά στο Κυβερνείο. Στο σημείο εκλήθη συνεργείο της ΔΕΗ.

Σε κοπές δέκα δέντρων προχώρησε η Πυροσβεστική

Σε κοπές δέκα δέντρων στο κέντρο, αλλά και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς πολλά από αυτά έπεσαν ή πήραν κλίση λόγω του αέρα. Από το απόγευμα οπότε σημειώθηκε επιδείνωση του καιρού, βρέχει σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, δεν σημειώθηκαν, μέχρι στιγμής, πλημμυρικά φαινόμενα. «Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Αναμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου» πρόσθεσε.

Πληροφορίες: life-events.gr, thesstoday,gr, AΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)