to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:57 | 10.01.2017

Κοινωνία

Πτολεμαΐδα: Ομαλοποιήθηκε η ροή θερμικού φορτίου για τη θέρμανση μετά την αποκατάσταση της βλάβης στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην 3η μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ Καρδιάς) και από αργά χθες το βράδυ ομαλοποιήθηκε η ροή θερμικού φορτίου για τη θέρμανση στην πόλη της Πτολεμαΐδας.


Με ανακοίνωση της, η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι λόγω συνεχιζόμενης βλάβης από τις 7 Ιανουαρίου στην 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς και σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, «η τηλεθέρμανση για τα επόμενα 24ωρα θα λειτουργεί εκ περιτροπής ανά δίωρο, εναλλάξ, στο κέντρο (Α΄ ζώνη) και την περιφέρεια (Β΄ ζώνη) της πόλης».

Ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ, Γιώργος Κάλφας, δήλωσε ότι «το θερμικό φορτίο που λαμβάνει μόνο από τη μια μονάδα της ΔΕΗ δεν επαρκεί και έτσι η ΔΕΤΗΠ χρησιμοποιεί όλες τις εφεδρείες που διαθέτει για να προσφέρει θέρμανση στην πόλη». Ο λέβητας πετρελαίου ισχύος 25 θερμικών MW και τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης θερμότητας υποστηρίζουν νυχθημερόν το σύστημα θέρμανσης της πόλης. Η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων της Τηλεθέρμανσης με πετρέλαιο θέρμανσης είναι συνεχής, ενώ για κάθε ώρα λειτουργίας του λέβητα απαιτούνται 2,5 τόνοι πετρελαίου. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΑΗΣ Καρδιάς, Βασίλη Τσίγκα, «η ΔΕΗ σε ένδειξη προσφοράς στην πόλη και τους πολίτες της διέθεσε δωρεάν στο δήμο Πτολεμαΐδας 65.000 λίτρα καυσίμου από τις δικές της δεξαμενές αποθήκευσης».

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της κακοκαιρίας, η χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες αργά την νύκτα έχει δημιουργήσει κατάλευκο τοπίο στην Δυτική Μακεδονία. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας από τα ξημερώματα βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, ενώ αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και από ιδιώτες που έχουν αναλάβει το έργο του εκχιονισμού της Εγνατίας Οδού. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και η Τροχαία Δυτικής Μακεδονίας συστήνουν στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της περιοχής να διαθέτουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικά ελαστικά χιονιού. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση των δημάρχων της δυτικής Μακεδονίας, είναι όλα κλειστά.

 
 
ΑΠ΅Ε-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)