to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:33 | 08.02.2020

Κοινωνία

Πτολεμαΐδα: Ένταση και χημικά σε εργαζόμενους της ΔΕΗ σε ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση (βίντεο)

Δακρυγόνα σε διαδηλωτές έξω από το ξενοδοχείο στην Πτολεμαϊδα το απόγευμα του Σαββάτου κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ημερίδα του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την απολιγνιτοποίηση, με ομιλητές τους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη - Κοινή απόφαση των Δήμων να μην συμμετέχουν στην ημερίδα - Αποχώρησαν οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τον τρόπο οργάνωσης καθώς κλήθηκαν όπως και οι Δήμοι, την τελευταία στιγμή.


Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, συνδικάτα αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μπήκαν από την πίσω είσοδο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων έξω από την Πτολεμαΐδα 5 την Παρασκευή όπως αναφέρει το prlogos.gr.

Διαβάστε ακόμη: «Εγκληματικό το σχέδιο Μητσοτάκη για τη δυτική Μακεδονία, εξυπηρετεί μόνο συμφέροντα», κοινή δήλωση Ν. Παππά, Σ. Φάμελλου, Γ. Τσίπρα - Κ. Βέττα: Ζήτημα αξιοπρέπειας η καταδίκη της επίδειξης κυβερνητικής πυγμής

Κοινή απόφαση των δήμων να μην συμμετέχουν στην ημερίδα

Εν τέλει ο πρόεδρος των ενεργειακών δήμων Βασίλης Γιαννάκης εξέφρασε την κοινή απόφαση όλων να μην συμμετάσχουν στην ημερίδα, να υπάρχει εκπρόσωπός τους στο συντονιστικό όργανο για τη μεταλιγνιτική εποχή και να γίνει ουσιαστική διαβούλευση μετά τις προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ανάφερε  επίσης ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της ημερίδας: «Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε έναν προσχηματικό διάλογο ούτε να δώσουμε τη δυνατότητα στην Κομισιόν να θεωρήσει ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση. Θα σας περιμένουμε με βελτιωμένες προτάσεις».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε για μια αυθαίρετη απόφαση χωρίς σχέδιο καλώντας τον περιφερειάρχη και τους συμβούλους να μην συμμετάσχουν στην διαδικασία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «kozani.tv», οι δυνάμεις των ΜΑΤ αντέδρασαν άμεσα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Κ. Βέττα στον Κ. Χατζηδάκη: «Τι φοβάστε και δεν ανοίγετε το διάλογο; Τι φοβάστε και ήρθαν τα ΜΑΤ;

 Η Καλλιόπη Βέττα, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης αποχώρησε από την ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση, η οποία οργανώθηκε στον Παντελίδη της Πτολεμαΐδας το Σάββατο το μεσημέρi διότι δεν θα συμμετάσχουν οι φορείς

Κατήγγειλε τον τρόπο οργάνωσης της ημερίδας παίρνοντας πρόσκληση την Πέμπτη το βράδυ.

 «Κύριε υπουργέ τι φοβάστε και δεν ανοίγετε το διάλογο; Τι φοβάστε και πέφτουν δακρυγόνα; Τι φοβάστε και ήρθαν τα ματ; Γιατί μπήκατε κρυφά από την πίσω πόρτα; Γιατί δεν ανοίγετε το διάλογο σε όλους τους φορείς;» τόνισε. Αποχωρούμε είπε αν και ήρθαμε με διάθεση λόγω των αποφάσεων για βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς διαβούλευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)