to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου ότι κρύβεται πίσω από δημοσιεύματα που τα θεωρεί εχθρικά για το κόμμα, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Νέα Δημοκρατία κάθε φορά που την ενοχλεί κάτι σε κάποιο μέσο ενημέρωσης. Και αυτή πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενορχηστρώνει τις επιθέσεις εναντίον της δια του τύπου. 

Αλλά και η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αναλόγως, όταν κανάλια ή έντυπα ασκούν οξύτατη κριτική σε επιλογές της ή σε αξιωματούχους της. Όλοι πάντως υπερασπίζονται το δικαίωμα της δημοσιογραφίας στην κριτική.

Όταν όμως η κριτική δεν τους αρέσει κατακευρανώνουν τους «δράστες», τους κατηγορούν ότι λειτουργούν σαν βαποράκια των αντιπάλων τους, ενίοτε καταθέτουν εξώδικα και αγωγές, σπανιότερα και μηνύσεις.

Το τελευταίο χτύπημα ήρθε από τον εκπρόσωπο τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, ο οποίος διέγνωσε «το άγχος του Μαξίμου» στον πρωτοσέλιδο τίτλο της «Εφ. Συν.» «Προσκλητήριο εφέδρων». 

Ατυχής αναφορά. Το λιγότερο. Δεν ξέρω αν είναι αγχωμένο το Μαξίμου. Στη θέση του δεν θα ήμουνα αφού η πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά δεν στρέφεται εναντίον του. Το αντίθετο. Θα έλεγα πώς μάλλον το ευνοεί αφού η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει το κόμμα της από τον αστερισμό του νεοφιλελευθερισμού και από την επιρροή της Νέας Δημοκρατίας. 

Αγχωμένοι όμως οφείλουν να είναι στο ΠΑΣΟΚ. Και δικαιολογημένα αφού την προσπάθεια της Φ. Γεννηματά δεν βλέπουν με καλό μάτι αρκετοί στο χώρο της Κεντροαριστεράς με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγγελο Βενιζέλο, ο οποίος απουσίαζε εσκεμμένα από τη σύναξη και την επόμενη μέρα άφησε δηλητηριώδεις αιχμές και για τις προθέσεις της κ. Γεννηματά και για τον προκάτοχο του που επέστρεψε μετά βαΐων και κλάδων. Πάντως ψυχραιμία παιδιά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)