to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 07.06.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Ψωμιάδης: Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή

Μπορεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάζει σήμερα τη Χρυσή Αυγή, μετά τους τραμπουκισμούς του Κασιδιάρη, δε φαίνεται όμως το ίδιο να ισχύει για το συντονιστή του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, που δηλώνει ανοιχτά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τονίζει ότι βρίσκεται σε επαφή μαζί τους.


Ο κ.Ψωμιάδης επισημαίνει μάλιστα ότι πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και θα ενταχθούν στη γαλάζια πολυκατοικία.
Όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Θράκη» -που κάλυψε την περιοδεία του κ.Ψωμιάδη στη Ξάνθη- σε χθεσινή της ανάρτηση «στο πέρασμά του από την Ξάνθη, την περασμένη Κυριακή, ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει την τακτική του «μαστιγίου και του καρότου», απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα του κεντροδεξιού χώρου, ξεκινώντας από την κα Μπακογιάννη και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Πάνου Καμμένου και φτάνοντας μέχρι τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και την Χρυσή Αυγή. Στις αναφορές του από την μία, προειδοποιούσε πως «κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία, είναι μία ψήφος για την Αριστερά», ενώ από την άλλη επιδόθηκε σε μία πρωτόγνωρη «επίθεση» φιλίας προς τα προαναφερθέντα κόμματα, αποκαλώντας τα στελέχη και τους ψηφοφόρους τους άλλοτε «αδέλφια» και άλλοτε «παιδιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή», χαρακτηρίζοντας συνολικά τον χώρο ως «μία οικογένεια, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δώδεκα συνιστώσες του».
Παράλληλα ο κ.Ψωμιάδης  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «Πάντως ανατρεπτικές πράξεις δεν έκανε η Χ.Α. αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω, για να φύγουμε λίγο από το Μνημόνιο και τα οικονομικά ζητήματα, ποιος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο; Ο ΣΥΡΙΖΑ δε καταδίκασε ποτέ τους κουκουλοφόρους. Ποιος κλείνει λιμάνια, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, ποιος υπερασπίζεται δυνάμεις αναρχικών; Μερίδα αυτών λένε δημόσια ότι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χ.Α. δεν ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στα Σκόπια για να διαδηλώσουν υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», για να καταλήξει στις δηλώσεις του λέγοντας: «Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».
Μάλιστα ο κ.Ψωμιάδης σχολιάζοντας πιθανή αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό δεν παραλείπει να συμπεριλάβει τη Χρυσή Αυγή στις αδερφές παρατάξεις. «Το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή» δηλώνει χαρακτηριστικά ο έκπτωτος περιφερειάρχης.
Βέβαια τα όσα λέει ο κ.Ψωμιάδης μόνο έκπληξη δεν δημιουργούν, καθώς στην εναρκτήρια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναλαμβάνοντας τα θεσμικά του καθήκοντα στη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ευθαρσώς ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τη δήλωσή του αναφέροντας ότι « Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι μιλάει με τον Πάνο Καμμένο, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και στελέχη της «Χρυσής Αυγής». Για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι είναι αβέβαιο το μέλλον του, είπε ότι ο κ. Καμμένος το «τράβηξε το σχοινί» και πως η δραστηριοποίηση του κ. Ψωμιάδη βάζει φρένο στις διαρροές ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες."
Όπως είναι λογικό ο κ.Ψωμιάδης δεν εκφράζει αποκλειστικά δικές του ιδέες, καθώς πλέον είναι ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ και φανταζόμαστε ότι και οι επαφές με τη Χρυσή Αυγή γίνονται στο πλαίσιο του σχεδίου Σαμαρά για συγκρότηση της ενωμένης δεξιάς παράταξης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)