to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ψηφοθηρικό "αντάρτικο" Σαμαρά

Ο Σαμαράς επιδιώκει να αναθερμάνει το "success story" εν όψει ευρωεκλογών και προσβλέπει σε αόριστες υποσχέσεις της Μέρκελ, που θα στηρίζονται όμως σε πλασματικά στοιχεία περί βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας με τη σφραγίδα της Eurostat


Σε "πολιτική λύση", που θα προκύψει κατά τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, στο περιθώριο της σημερινής συνόδου του ΕΛΚ, ποντάρει η κυβέρνηση για να αποφύγει προεκλογικά την εφαρμογή ή τη λήψη επώδυνων μέτρων, για τα οποία, πάντως, έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας. Με τις πλάτες, λοιπόν, της Μέρκελ (η οποία έχει κάθε λόγο να βοηθήσει τον Σαμαρά, αλλ' όχι την Ελλάδα...), ο Σαμαράς στήνει επικοινωνιακό "αντάρτικο" στην Αθήνα.

Ο Προβόπουλος προχώρησε σε "μονομερή" ανακοίνωση της έκθεσης για τις τράπεζες παραπέμποντας ουσιαστικά τις εκκρεμότητες ως προς την ανακεφαλαιοποίησή τους για μετά το φθινόπωρο. Νωρίτερα θα έχουν γίνει τα ευρωπαϊκά τεστ για όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης. Άλλωστε και η Κομισιόν δεν θα ήθελε να αρχίσει από την Ελλάδα η εκτίμηση για την προβληματική κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Το "αντάρτικο" συνέχισε χθες ο Στουρνάρας, ο οποίος είπε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει "μονομερώς" στη ρύθμιση φορολογικών θεμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις αν η τρόικα επιμείνει στη διαφωνία της. Επίσης δεν έγινε η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας.

Ο Σαμαράς επιδιώκει να αναθερμάνει το "success story" εν όψει ευρωεκλογών και προσβλέπει σε αόριστες υποσχέσεις της Μέρκελ, που θα στηρίζονται όμως σε πλασματικά στοιχεία περί βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας με τη σφραγίδα της Eurostat.

Τα όρια, λοιπόν, του "αντάρτικου" είναι προσδιορισμένα από την πλευρά της τρόικας. Ο σχεδιασμός έχει στόχο την εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια ότι η προεκλογική αναβολή που επιδιώκει έχει ως αντάλλαγμα τη δέσμευση να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Άλλωστε και η φημολογούμενη "διευκόλυνση" για το δημόσιο χρέος συναρτάται με την ψήφιση νέου Μνημονίου, έστω και αν ονομαστεί με λιγότερο κακόφημο τίτλο...

Με το ΠΑΣΟΚ να βυθίζεται, ο Σαμαράς παίζει τα ρέστα του. Καταφεύγει και πάλι σε εμφυλιοπολεμικού τύπου αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ "ανακαλύπτοντας" τον κρυφό... "φιλοτρομοκρατικό" εαυτό της Αριστεράς! Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό για να αλλάξει την ατζέντα της κοινωνικής καταστροφής. Γι' αυτό επιδιώκει να προεξοφλήσει πολιτικές ελπίδες βασιζόμενος στο σύστημα των media και των συνδεδεμένων με αυτά εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Όσο κι αν προσπαθεί, όμως, ο Σαμαράς, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Η λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή δεν ανακόπτεται από προπαγανδιστικά ευρήματα και εικονικά στοιχεία, ούτε από τις πλάτες της Μέρκελ, ούτε βεβαίως από διάφορα άλλα αναχώματα που οψίμως στήνονται από τα εγχώρια συμφέροντα της διαπλοκής. Από αυτούς οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει το πάρτι τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)