to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ψηφίζεις για την Κεντροαριστερά και βγαίνει… Μητσοτάκης (βίντεο)

Στην εκτίμηση ότι η συμμετοχή στις εκλογές της Κεντροαριστεράς προοιωνίζεται διψήφια εκλογική δύναμη προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, πανηγυρίζοντας ήδη από σήμερα, δυο χρόνια πριν από τις επικείμενες εκλογές, ενώ προεξόφλησε και το ποια θα είναι η εκλογική συνεργασία του φορέα που θα δημιουργηθεί.


Σχολιάζοντας τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Κεντροαριστεράς το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος προσέδωσε χαρακτήρα «σαφούς αποδοκιμασίας» της κυβέρνησης, μεταφέροντας και την προσωπική του εμπειρία για να στηρίξει την άποψη αυτή.

«Παλαιότερα για να πάω να πάρω μια εφημερίδα στο περίπτερο, όταν ήμουν υπουργός, ήθελα μια διμοιρία ΜΑΤ από τις διαμαρτυρίες και τα προβλήματα που είχα. Σήμερα για να ψωνίσω στο σούπερ μάρκετ, επίσης θέλω πάρα πολλή ώρα, για να εξηγώ, γιατί δεν υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία να πέσει η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη, σαφής, συγκεκριμένη, πολιτική αποδοκιμασία της κυβέρνησης σε τέτοιο μεγάλο βαθμό».

Στο ερώτημα με ποιον θα πάει το μελλοντικό κόμμα, με Τσίπρα, ή Μητσοτάκη, απάντησε ότι, όπως ακριβώς και στο παρελθόν, «ανέλαβαν όλες τις ευθύνες» και «δεν θα αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη και στους πέντε ανέμους». Θα προκύψει ως προϊόν της βούλησης του λαού αλλά είναι η πιο «ισχυρή, δυνατή, καθημερινή, αιχμηρή, έντονη» αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι πιο πρόδηλο, λοιπόν, ότι ο κ. Λοβέρδος χωρίς να δηλώνει ευθέως με ποιον θα πάει το ΠΑΣΟΚ (ως "νέος" φορέας)… μας λέει ότι οι ψηφοφόροι του χθες, δεν κλήθηκαν να ψηφίσουν αρχηγό της Κεντροαριστεράς, αλλά... πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε δυο χρόνια από τώρα... 

Ακατανόητοι μοιάζουν οι πανηγυρισμοί του κ. Λοβέρδου και οι αυθαίρετες αναγωγές σε εκλογικό αποτέλεσμα της συμμετοχής των πολιτών στην εσωτερική διαδικασία, καθώς όταν εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με ανάλογη συμμετοχή πολιτών το 2012, ο Ευαγγ. Βενιζέλος (230.105 ψήφους επί ψηφισάντων 236.151) το 2015 το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές που ακολούθησαν έλαβε 4,68%… το μικρότερο ποσοστό της ιστορίας του, ήτοι 289.469 ψήφους!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)