to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 10.12.2013

Πολιτική

Ψήφισμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θανάση Κούρκουλα

Ο Θανάσης Κούρκουλας, συντονιστή, της Κίνησης ΄΄Απελάστε τον Ρατσισμό΄΄ και στέλεχος του Κόμματος, στις 16 Δεκεμβρίου, δικάζεται κατόπιν μήνυσης που έχει καταθέσει σε βάρος του σεσημασμένος φιλοναζιστής με χαλκευμένο κατηγορητήριο


Το ψήφισμα:

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αλληλεγγύη και την ολόπλευρη στήριξη του προς το Θανάση Κούρκουλα συντονιστή της Κίνησης ΄΄Απελάστε τον Ρατσισμό΄΄ και στέλεχος του Κόμματος, ενόψει της 16ης Δεκεμβρίου, οπότε και εκδικάζεται μήνυση σε βάρος του από σεσημασμένο φιλοναζιστή με χαλκευμένο κατηγορητήριο. Η δίωξη αυτή έρχεται μετά την πολύ-μήνυση της Χρυσής Αυγής και την πανηγυρική αθώωση των Σάββα Μιχαήλ και Παναγιώτη Μουτζούρη, τη μήνυση ακροδεξιών κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου, αλλά και μηνύσεις από νεοναζί που έχει δεχτεί ξανά στο παρελθόν ο ίδιος ο Θανάσης Κούρκουλας.

Η σκοπιμότητα ενός ακόμα δικαστικού ΄΄ακτιβισμού΄΄ της ακροδεξιάς είναι διπλή. Αφ’ ενός συντηρεί τη στοχοποίηση όσων αντιστάθηκαν στη νεοναζιστική διείσδυση στις γειτονιές της Αθήνας, και δη στον Άγιο Παντελεήμονα. Αφ’ ετέρου, επιδιώκει να διευρύνει μια βιομηχανία διώξεων της ακροδεξιάς σε βάρος πολιτικών αντιπάλων της, δια της οποίας επιχειρείται να αξιοποιηθεί και δικαστικά η θεωρία των δύο άκρων και να κατοχυρωθούν νομικά προηγούμενα ποινικοποίησης του αντιφασιστικού φρονήματος. Το γεγονός ότι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές δεν οδηγούν τόσο εξόφθαλμα κατασκευασμένες υποθέσεις στο αρχείο, αλλά τους επιτρέπουν να φτάσουν μέχρι το ακροατήριο, επισημαίνει ότι και στην περίπτωση του Θανάση Κούρκουλα απαιτείται η εγρήγορση του δημοκρατικού κόσμου, της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)