to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 29.05.2013

Κοινωνία

Ψήφισμα-σταθμός για το Δήμο Πρέβεζας: Καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας υιοθέτησε το ψήφισμα που κατέθεσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, σύμφωνα με το οποίο καλείται η Κυβέρνηση να ακυρώσει την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.


Το ψήφισμα εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, κ. Παναγιώτης Λελοβίτης, ο οποίος στάθηκε στην ανακοίνωση της επιστράτευσης προληπτικά, πριν καν προχωρήσουν σε απεργία οι εκπαιδευτικοί. Έκανε λόγο ο κ. Λελοβίτης για καταστάσεις και μέτρα που μας θυμίζουν... Γύψο και συμπλήρωσε πως η κίνηση της Κυβέρνησης είναι συνταγματική εκνομία και δημοκρατική εκτροπή.

Στη συνέχεια ανέγνωσε το ψήφισμα, το οποίο αναφέρει:


«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης η οποία δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, 11-5-13, στο ΦΕΚ με αριθμό 1139 και προβαίνει στην «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «καθώς και της χρήσης των ακίνητων και κινητών». Η επίταξη αυτή αφορά όχι μόνο όσους και όσα έχουν σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και για αόριστο χρονικό διάστημα «έως την έκδοση νεότερης απόφασης».

Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία. Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς «προληπτικά» και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν  αποφασίσει ο κλάδος την απεργία.  Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε!

Δεν θα περάσει αυτή η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους γονείς και τους μαθητές, το σύνολο του λαού να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό μια απέραντη λιτότητα και στέρηση των κοινωνικών αγαθών.

Τέλος, καλούμε έστω αυτή την ώρα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα αυτή την απόφαση.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ».

Πηγή: atpreveza.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)