to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:40 | 26.05.2018

Κοινωνία

Ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης στον Μπουτάρη, στο δημ. συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Το ψήφισμα που ακολουθεί, εισηγήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διδιμιώτης Σώζος και Λίτσα Ρέπα


ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας καταδικάζει την φασιστική επίθεση εις βάρος του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, που  αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης των τραμπουκικών επιθέσεων κατά θεσμών και προσώπων με στόχο να επιβάλλουν, με την ισχύ της βίας, την υποταγή της ατομικής και συλλογικής ζωής στην απόλυτη κυριαρχία των πιο αντιδραστικών στοιχείων .

Η βία που βαφτίζεται συμπεριφορά αγανάκτησης με σκοπό  την κάλυψη και τη νομιμοποίηση των φασιστικών δράσεων θ αντιμετωπιστεί ριζικά μόνο αν μας βρει όλους απέναντι   την κοινωνία, τις οργανωμένες δημοκρατικές  δυνάμεις , τους θεσμικούς φορείς και τις αρχές . Πολιτικές δυνάμεις, εντός κι εκτός Βουλής,  που επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, γίνονται συνένοχοι σε κάθε έγκλημα που συντελείται.

Ο φασισμός έχει μόνο ένα πρόσωπο, το πρόσωπο του μίσους. Στην πόλη μας το γνωρίζουμε καλά αυτό το μίσος.Τις πληγές του κουβαλούν οι παπούδες μας και οι γονείς μας,  από την προσφυγιά ,από τον πόλεμο, από τα ξερονήσια της εξορίας ,από τα βασανιστήρια της χούντας, τις κουβαλάμε εμείς μέσα από τη δολοφονία Φύσσα , και δε θα επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο  στα παιδιά, τα εγγόνια, τους απογόνους μας.,.

Το καθήκον μας είναι να τον ξεσκεπάσουμε και να καταδείξουμε κάθε μια από τις νέες του εκφάνσεις, είτε εκφράζονται από παρακρατικές είτε και από κρατικές δυνάμεις.

Η ελευθερία είναι ένα έργο δίχως τέλος

Το μήνυμα είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση: Η Δημοκρατία δεν απειλείται δεν τρομοκρατείται.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και φασισμού απ ΄όπου κι αν προέρχεται.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)