to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 28.08.2012

left.gr

Πολιτική

Ψήφισμα ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών της Κρήτης

Ψήφισμα δημοσίευσαν πολίτες και φορείς ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών της Κρήτης.


"Εμείς οι απλοί πολίτες, οι εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτικών φορέων και ομάδων πολιτών που συναντηθήκαμε εδώ, δηλώνουμε ότι θεωρούμε την αξιοποίηση-παραχώρηση των λιμανιών της Κρήτης όπως και οποιασδήποτε άλλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με τους όρους που περιγράφονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μνημονίου, ως πράξη Εθνικής Προδοσίας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να να την αποτρέψουμε.

Ενημερώνουμε τον κρητικό λαό, πως η παραχώρηση των λιμανιών μας, δε θα έχει κανένα ανταποδοτικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες, αφού, σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, το τίμημα από την αξιοποίηση τους, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου χρέους, αντίθετα θα αποτελέσει τροχοπέδη στην όποια ανάπτυξη δρομολογηθεί στο μέλλον για το νησί μας, αφού βασικές οικονομικές λειτουργίες των λιμανιών, όπως οι τουριστικές, θα έχουν περιέλθει στον απόλυτο έλεγχο και διαχείριση ιδιωτών επε νδυτών που μπορεί να λειτουργήσουν ακόμα και ανταγωνιστικά σε σχέση με τα τοπικά συμφέροντα. Τα λιμάνια της Κρήτης, όπως και οι άλλες υποδομές ανάπτυξης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τον κρητικό λαό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να αξιοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία όπως δεν είχαν αξιοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα, με ευθύνη αποκλειστικά των διαδοχικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που οδήγησαν τη χώρα με την ανικανότητά τους, στην καταστροφή. 

Το ψήφισμα υπογράφουν οι: Πολίτες κατά του Χρέους Εργατικό Κέντρο Λασιθίου ΕΠΑΜ Χανίων ΕΠΑΜ Ηρακλείου ΕΠΑΜ Ρεθύμνου ΕΠΑΜ Ιεράπετρας Συντονιστικό Πολιτών Μασταμπά - Ατσαλένιου - Θερίσσου Ιατρική Αλληλεγγύη ΕΠΑΜ Σωματείο υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων Λαϊκή Επιτροπή Κατσαμπά ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς εργαζομένων Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης ΕΛΜΕ Λασιθίου Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου Πολιτευτής Αν. Ελλ. Χανίων Παντελής Καπαρουδάκης Πολιτευτής Αν. Ελλ. Ρεθύμνου Κων/νος Ποθουλάκης Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)