to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 06.08.2012

Κοινωνία

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου

Οι τοπικές ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Ηπείρου διαμαρτύρονται για τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και την προχειρότητα με την οποία έδρασε η κυβέρνηση μετατάσσοντας αστυνομικούς στο πλαίσιο του νέου πογκρόμ με την ονομασία "Ξένιος Ζευς", που εξαπέλυσε εναντίον μεταναστών.



Ακολουθεί το Ψήφισμα:

Όλοι εμείς που αποτελούμε τα μέλη των Διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου (Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας) αναπόσπαστο κομμάτι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία εδώ και 24 χρόνια ενώνει, συσπειρώνει και αντιπροσωπεύει επάξια τους αστυνομικούς όλης της χώρας διαβεβαιώνουμε τους συναδέρφους μας σε όλη την Ήπειρο, ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων και την δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε τον Ηπειρώτικο λαό πως το αγαθό της ασφάλειας κινδυνεύει. Με την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνοπτική διαδικασία απόσπασης 500 περίπου συναδέρφων μας από όλη την Ήπειρο στην Θράκη για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών απογυμνώνονται πλήρως οι ήδη επιβαρυμένες με οργανικά κενά υπηρεσίες μας. Σε μια χρονική στιγμή που η εγκληματικότητα έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο και ενώ η περιοχή μας είναι μια από τις πιο σοβαρές πύλες εισόδου ναρκωτικών (έξι (6.000 kg) τόνοι ναρκωτικών την περίοδο 2011 - 2012), το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών κλονίζεται, οι υπηρεσίες μας κινδυνεύουν με λουκέτο ενώ μερικές από αυτές θα λειτουργούν πλέον στα «χαρτιά» εφόσον τα εναπομείναντα άτομα δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη βασικών λειτουργιών.

Ο ένστολος εργαζόμενος, αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, έχει ήδη οδηγηθεί στην φτώχεια (τρεις απανωτές μειώσεις μισθών, μείωση αφορολογήτου, αυξήσεις κρατήσεων και πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων) δε μπορεί, όπως άλλωστε και άλλοι συμπολίτες μας, να ανταπεξέλθει πλέον ούτε στις βασικές του υποχρεώσεις.

Αναρωτιόμαστε και εμείς μπορεί, άραγε, ο πολίτης να είναι ασφαλής όταν ο αστυνομικός είναι ο ίδιος ανασφαλής;;;

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το μεταναστευτικό δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα αλλά απαιτεί πολιτικές παρεμβάσεις, διακρατικές συμφωνίες.

Πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί μας να λειτουργήσουν για το συμφέρον της πατρίδας μας προσβάλλοντας την συνθήκη Δουβλίνο 2 που αρκείται μόνο στην καταγραφή του αριθμού μεταναστών και όχι στην αποτροπή εισόδου αυτών στην χώρα μας. Υπενθυμίζουμε προς όλους ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται αρμοδίως.

Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίζουμε τη νομιμότητα προστατεύοντας τους συναδέλφους μας. Η Ελληνική κοινωνία, οφείλει να γνωρίζει, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται για μια Αστυνομία σύγχρονη και Δημοκρατική που θα κατοχυρώνει το αγαθό της Ασφάλειας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς εκπτώσεις και θυσίες στο βωμό οποιονδήποτε συμφερόντων.

Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Εκφράζει την αγωνία μας για την διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!

Ιωάννινα 2 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

      Ε.ΑΥ. ΑΡΤΑΣ                    Ε.Α.Υ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ           Ε.Α.Υ.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ             Ε.Α.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ     ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ       ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πηγή: poasy.gr

Αναδημοσίευση από: enstoloisyn.blogspot


Διαβάστε επιπλέον:  ''Ξένιος Ζευς'': Σε εξέλιξη γιγάντια επιχείρηση Σαμαρά για αλλαγή πολιτικής ατζέντας
''Ξένιος Ζευς'': Αν έτσι αντιμετωπίζονται οι φύλακες, με τους φυλασσόμενους τι θα συμβεί;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)