to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ψηφιακή μετάβαση στον δημόσιο τομέα: Διαδικτυακή εκδήλωση του «Πουλαντζά» την Τετάρτη 14/7, στις 7 μ.μ.

Με αφορμή την έκδοση της μελέτης Ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης: ο ρόλος και η αξία των ανοιχτών τεχνολογιών,


Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με αφορμή την έκδοση της μελέτης Ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης: ο ρόλος και η αξία των ανοιχτών τεχνολογιών, την οποία εκπόνησε για λογαριασμό του ΙΝΠ ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στις 7.00 το απόγευμα, με θέμα: Ψηφιακή μετάβαση στον δημόσιο τομέα

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

·      Γρηγόρης Θεοδωράκης, στέλεχος δημόσιας διοίκησης, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

·   Τάσος Τάγαρης, μηχανικός πληροφορικής με εξειδίκευση σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής υγείας, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΗΔΙΚΑ

·      Μαρία Χαϊδοπούλου Βρυχέα, ερευνήτρια ΙΝΠ, συντονίστρια της θεματικής Τεχνολογία & Γνώση.

και από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ οι:

·      Αθανάσιος Δεληγιάννης, πολιτικός επιστήμονας

·      Αλέξανδρος Μελίδης, πολιτικός επιστήμονας

·      Δέσποινα Μητροπούλου, ειδικός σε θέματα ανοιχτών τεχνολογιών

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νικόλ Λειβαδάρη, tvxs.gr

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, στο κανάλι του Ινστιτούτου στο Youtube και στη σελίδα του Ινστιτούτου στο Facebook.

Περισσότερα για τους ομιλητές/τις ομιλήτριες :

§  Ο Αθανάσιος Δεληγιάννης είναι πολιτικός επιστήμονας, ερευνητής στο Digital Οrganizations Lab του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου όπου ασχολείται με την ανοιχτή καινοτομία του δημόσιου τομέα και την ανοικτή διακυβέρνηση. Ως το 2019 ήταν ερευνητής της Συμμαχίας για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, υπεύθυνος για την αξιολόγηση των σχετικών σχεδίων δράσης της ελληνικής κυβέρνησης.

§  Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης είναι πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακό στην «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων» και απόφοιτος της ΕΣΔΔΑ.

§  Η Αγγελική Μητροπούλου είναι ειδικός σε θέματα ανοιχτών τεχνολογιών, με σπουδές στα Digital Media και στο Child-Computer Interaction. Είναι μέλος της ομάδας του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών/ΕΕΛΛΑΚ από το 2010 και γενική διευθύντρια από το 2015 μέχρι και το 2021.

§  Ο Αλέξανδρος Μελίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, σύμβουλος οργανισμών και κυβερνήσεων (openwise), συνεργάτης της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας, μέλος της επιστημονικής επιτροπής και πλέον νέος γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών/ΕΕΛΛΑΚ.

§  Ο Τάσος Τάγαρης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, με διδακτορικό στα «Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείου» (Ε.Μ.Π) και εξειδίκευση σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής υγείας. Είναι πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

§  Η Μαρία Χαϊδοπούλου-Βρυχέα είναι διδακτόρισσα Πολιτισμικής Γεωγραφίας, με ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε θέματα χρόνου, καθημερινότητας και τεχνολογίας. Είναι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς από το 2015, συντονίστρια της θεματικής Τεχνολογία & Γνώση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)