to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 05.12.2013

leftist

Πολιτική

Ψέμα, ψέμα και πάλι ψέμα

Νέο στάδιο της μνημονιακής προπαγάνδας


Παλιότερα, οι μνημονιακοί επιχειρούσαν να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενοι τυχόν φραστικές αστοχίες στελεχών του. Στη συνέχεια, μπήκε στη μάχη η μονταζιέρα του Μαξίμου, με την οποία συκοφάντηση γινόταν δια της κοπτοραπτικής δηλώσεων των συριζαίων ούτως ώστε να δημιουργείται ένα τελείως διαφορετικό νόημα. Από χτες, τα μνημονιακά χαλκεία πέρασαν σε νέο στάδιο προπαγάνδας και ψεύδους. Πλέον, ούτε εκμεταλλεύονται λάθη, ούτε παραποιούν δηλώσεις. Προβάλλουν κανονικά όσα λέγονται και τα ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Για την ακρίβεια, ισχυρίζονται με τον πλέον αναίσχυντο τρόπο ότι το νόημα των λεγομένων είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που οποιοσδήποτε καλόπιστος μπορεί να αντιληφθεί.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του για το προϋπολογισμό λέει ότι οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα η χρησιμοποίηση από τον Στουρνάρα επιλεκτικών στοιχείων της στατιστικής σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση. Τα έγκυρα μνημονιακά ΜΜΕ κραύγασαν «Ο Τσακαλώτος στηρίζει τον Στουρνάρα».

Ο Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει στη συνέντευξη του στο left.gr ότι η οικονομική κατάσταση το 2008 δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σημερινή και ότι τότε τα διαθέσιμα χρήματα του δημοσίου ήταν πολύ περισσότερα. Πάλι τα έγκυρα μνημονιακά ΜΜΕ δίνουν μια ερμηνεία από άλλη διάσταση: ο Δραγασάκης κάνει άνοιγμα στους… παπανδρεϊκούς.

Το νέο στάδιο της μνημονιακής προπαγάνδας κανονικά θα προκαλούσε θυμηδία. Είναι τόσο εξόφθαλμα ψευδές που πολύ δύσκολα μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε. Ωστόσο, η αντίδραση των πολιτών πρέπει να είναι διαφορετική. Ένα καθεστώς που αναίσχυντα εκστομίζει τερατώδη ψεύδη, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Θα κάνει τα πάντα για να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία. Και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.

tags: editorial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)