to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ψάχνουν τα επόμενα 11.000 θύματα!

Ενώ δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν αυτοί που θα αποχωρήσουν από τις Αμυντικές Βιομηχανίες θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 4.000 απολύσεων του 2013, η κυβέρνηση αναζητά αυτούς που πρέπει να «απομακρυνθούν» το 2014 από υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.


Αγνοια επικρατεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γύρω από την προσμέτρηση ή μη όσων εργαζομένων αποχωρήσουν από τις Αμυντικές Βιομηχανίες στην απαράδεκτη συμπλήρωση των απαιτούμενων 4.000 απολύσεων που πρέπει να καταγραφούν εντός του 2013.

Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στον καταμερισμό του παραπάνω αριθμού, γεγονός που επαναφέρει την ανησυχία στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων για νεότερη εφαρμογή της πρακτικής του «ξαφνικού θανάτου» σε ένα δημόσιο οργανισμό, προκειμένου να «βγουν οι αριθμοί».

Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης επεκτείνεται και στον τεράστιο αριθμό των 11.000 απολύσεων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το 2014. Στο πλαίσιο της αναζήτησης «πλεονάζοντος» προσωπικού, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στη σύσταση δεκαμελούς Ομάδας Εργασίας με σκοπό τον συντονισμό του έργου αξιολόγησης των εποπτευόμενων φορέων των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργείων και της εκπόνησης προτάσεων – σχεδίων στελέχωσης αυτών.

Τα σενάρια για ποσοστιαία μείωση του προσωπικού σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) εκλαμβάνονται από τους υπαλλήλους ως διαρροές που στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος αναστάτωσης. Καταγγέλλουν, δε, πως η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι αντίστοιχοι φορείς δεν παράγουν έργο. Περαιτέρω, από το Συνδικάτο των Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ – πρώην ΙΓΜΕ) αναφέρεται ότι υφίστανται εμπαιγμό γύρω από μισθολογικά τους ζητήματα. Η μισθοδοσία των υπαλλήλων πραγματοποιείται με καθυστέρηση ενός μηνός. Οπως περιγράφουν, οι αρμόδιοι αποδίδουν τις καθυστερήσεις σε γραφειοκρατικού τύπου ζητήματα.

Συγκέντρωση

Εργαζόμενοι σε ΝΠΙΔ, τα οποία έχουν «φωτογραφηθεί» σε πρόσφατα δημοσιεύματα ως «δεξαμενές» προέλευσης υπαλλήλων προς απόλυση, προχώρησαν χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για συνάντηση. Κίνηση που αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνητικής αναλγησίας, κατά τους εργαζομένους. Οι υπάλληλοι των παραπάνω φορέων σημειώνουν πως παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ανάλογα με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)