to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Προϋπόθεση της μάχης η σοβαρότητα

Ο συναγερμός μάχης πρέπει να ηχήσει πιο δυνατά στο εσωτερικό και έπειτα στην κοινωνία


(φωτ. Άγγελος Καλοδούκας/left.gr)

Η αλλαγή εν κινήσει δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, είναι αναγκαία συνθήκη για να δοθεί με αξιώσεις η κρίσιμη μάχη της 25ης Ιουνίου. Κρίσιμη όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την ίδια την κοινωνία. Αλλαγή σημαίνει κατανόηση και αναγνώριση των λαθών ώστε ο απολογισμός από εσωστρέφεια να μετατραπεί σε προωθητική δύναμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε ορθώς στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ότι η εικόνα του κόμματος όλο το προηγούμενο διάστημα εξέπεμπε αναξιοπιστία. Αυτό, λοιπόν, πρέπει άμεσα να αλλάξει. Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα οφείλουν να εκκινούν από τον μηχανισμό που πλαισιώνει την ηγεσία, τα κεντρικά στελέχη που αποτελούν τη δημόσια εικόνα και τον λόγο του κόμματος έως την επικοινωνιακή εκστρατεία και να καταλήγουν στη λογική λειτουργίας των οργανώσεων.

Η αλαζονική και εκδικητική Δεξιά του Μητσοτάκη έρχεται με φόρα να συμπαρασύρει ό,τι έμεινε όρθιο την προηγούμενη περίοδο. Μοναδικό ανάχωμα σε αυτή την επέλαση δεν μπορεί παρά να είναι η Αριστερά. Μια ισχυρή Αριστερά που έμαθε από τα λάθη της και μπορεί να περιγράψει πειστικά το δικό της σχέδιο, το εναλλακτικό της πρόγραμμα. Ως δύναμη εξουσίας και όχι βολικής και βολεμένης αντιπολίτευσης. Οι μικροεγωισμοί και οι ίντριγκες δεν χωράνε στην υπόθεση αυτή. Ο συναγερμός μάχης πρέπει να ηχήσει πιο δυνατά στο εσωτερικό και έπειτα στην κοινωνία. Να μην τους κάνουμε το χατίρι.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)