to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:41 | 30.05.2013

Πολιτισμός

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Σωματείο Ρακοσυλλεκτών" από το Λιμάνι της Αγωνίας την Παρασκευή

Η ομάδα πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας, σας προσκαλεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στις 8,30 μ.μ. στο Στέκι μας στον Πειραιά, Ελευθερίου Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78 για να παρακολουθήσουμε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ της Μαρίνας Δανέζη


Θα είναι μαζί μας η σκηνοθέτης και συντελεστές της ταινίας 

Είσοδος ελεύθερη

Θα ακολουθήσει συζήτηση με κρασάκι

Μαρίνα Δανέζη

Γεννήθηκε το 1982στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στη σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη.

Η ηθοποιός και ντοκιμαντερίστρια Μαρίνα Δανέζη είχε πάντοτε μια έμφυτη τάση για την αναζήτηση του αφανούς. Μιας απτής καθημερινότητας που δεν θα έστρεφε κανείς εύκολα, όχι μόνο το βλέμμα του, αλλά και την κινηματογραφική του κάμερα. Ίσως γι' αυτό και το έργο της, από την πρώτη της ταινίας μικρού μήκους, τον «Χρονοπειρατή» μέχρι την πολυταξιδεμένη «Φάκα», το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε το 2009 και το πρώτο της μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, το «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών», αναπνέει περισσότερο από τον αέρα της τεκμηρίωσης, τον άνεμο ενός βαθύ ανθρωπισμού και μιας αίσθησης του χιούμορ που δεν μπορεί παρά να σε γοητεύσει. 

Το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών ιδρύθηκε το 1992.

«Προτού ιδρύσουμε το σωματείο μας ήμασταν έρμαια της καλοσύνης του κάθε οργάνου» μας λέει ο πρόεδρος Σπύρος. 

Η ανάγκη βιοπορισμού τους έκανε να οργανωθούν, να διεκδικήσουν και τελικά να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα σταθερό χώρο όπου κάθε Κυριακή στήνουν το παζάρι του Σωματείου. Άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγές, θρησκείες συνυπάρχουν αρμονικά. Ο επίτιμος πρόεδρος, ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας, ο αρχιφύλακας, τα μέλη, τα επίτιμα μέλη, ένα γαϊτανάκι ανθρώπων, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)