to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 10.03.2013

Πολιτισμός

Προβολή της νέας ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη»

Προβολή της νέας ταινίας του Νίκου Κούνδουρου, «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη», με την Εύα Ψυλλάκη στον Α’ γυναικείο ρόλο, στις 11 Μαρτίου στον κινηματογράφο Λαΐς


Η τελευταία ταινία του Νίκου Κούνδουρου εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα και διαδραματίζεται σ’ένα μικρό ελληνικό λιμάνι στον Νότο της Πελοποννήσου, όπου έχει αναπτυχθεί μια μικρή εμπορική πόλη με εύκολη επικοινωνία για εμπορικές συναλλαγές με  Μαρόκο-Τυνησία-Αλγέρι. Στη δραστήρια πόλη έχει δημιουργηθεί επίσης μια πολύγλωσση στοά μασόνων, ενώ σ’ ένα παλιό αρχοντικό έχει στεγαστεί το κέντρο των κοριτσιών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης-ένας ολόκληρος κόσμος από γυναίκες, που η υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή τις έφερε στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, μια ομάδα Παλαιστινίων κομάντος επιδιώκουν την κατάληψη ενός πλοίου που μεταφέρει πολεμικό υλικό από την Πελοπόννησο στο λιμάνι της Χάιφα.

Η  Σάρα (Εύα Ψυλλάκη), στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους δολοφόνους της Εβραίας μάνας της, έρχεται αντιμέτωπη με σκοτεινές αλήθειες που αφορούν στην παράνομη δράση του πατέρα της σε σχέση με το ύποπτο  φορτίο του πλοίου.  Παράλληλα διατηρεί  μία νοσηρή ερωτική σχέση με τον Κουρτ, Νεοναζί υποτακτικό  του πατέρα της, προσπαθώντας να του εκμαιεύσει πληροφορίες. Ο εκδότης της εφημερίδας όπου εργάζεται, την παρακινεί να αναζητήσει στοιχεία σε ένα παλιό αρχοντικό όπου στεγάζονται 17 γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σε μάταιη αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.  Στη ζωή της εισβάλει αναπάντεχα ο αρχηγός μιας ομάδας Παλαιστινίων κομάντος, που την βάζει σε υποψίες αλλά και προσωπικά  διλήμματα. Η συνάντησή τους καταλήγει στην δραματική σύγκρουση  δύο ασυμβίβαστων κόσμων,  αυτών της Εβραίας και του Παλαιστίνιου.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κούνδουρος

Σενάριο: Νίκος Κούνδουρος

Παίζουν: Θεοδόσης Ζάννης, Εύα Ψυλλάκη, Μανώλης Παπαδάκης, Γιώργος Κοψιδάς,  Ιερώνυμος Καλετσάνος, Δέσποινα Μοίρου, Ερρίκος Λίτσης, Αγάπη Μανουρά, Ελένη Κωνσταντίνου, Πανάγος Ιωακείμ, Θέμης Μητρόπουλος, Μιχάλης Μπογέας, Άννα Βοργία κ.

Παραγωγός: Παντελής Καλατζής

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης

Μουσική: Βαγγέλης Μπόντας

Μοντάζ: Γιάννης Αγελαδόπουλος

Διανομή: Feelgood Entertainment

 Παραγωγή: Showtime Productions

Επίσημη πρεμιέρα μόνο με προσκλήσεις:  Δευτέρα 11 Μαρτίου στον κινηματογράφο Λαΐς  στην Ταινιοθήκη με δύο back to back προβολές στις 18.00 και στις 20.00.

Από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)