to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 21.10.2020

Πολιτική

Προβληματικές διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στα νοσοκομεία: Τι καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματικές διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στα νοσοκομεία, καταγγέλλουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Υγείας ενώ ταυτόχρονα ζητούν να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.


Προβληματικές διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στα νοσοκομεία, καταγγέλλουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Υγείας και επιπλέον ζητούν να κατατεθούν οι εισηγήσεις των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Γενικών Νοσοκομείων Κιλκίς και Ημαθίας για  μετακινήσεις/καθαιρέσεις προϊσταμένων διευθύνσεων, τομέων και τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Κιλκίς και Αναπληρώτρια Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Αγαθοπούλου Ειρήνη.

Όπως τονίζουν:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά το πέρας τους πρώτου κύματος της πανδημίας, παρατηρούμε μεγάλη ανάγκη από τους διορισμένους διοικητές των νοσοκομείων να δώσουν τα κομματικά τους διαπιστευτήρια προβαίνοντας σε ενέργειες που δεν προάγουν την αξιοκρατία και καταστρατηγούν την εργασιακή ειρήνη.

Οι διοικητές των νοσοκομείων προχώρησαν σε καθαιρέσεις προϊσταμένων διευθύνσεων, τομέων και τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών. Την ώρα που οι άνθρωποι αυτοί μάχονταν στην πρώτη γραμμή της εν εξελίξει πανδημίας, οι διοικητές λειτούργησαν με όρους μικροκομματικούς και όχι προάγοντας το δημόσιο συμφέρον, κάνοντας αλλαγές στο σύνολο σχεδόν των θέσεων ευθύνης των νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, για τα Γενικά Νοσοκομεία Κιλκίς και Ημαθίας η διαδικασία που ακολούθησαν οι δύο διοικητές για τις μετακινήσεις/καθαιρέσεις είναι άγνωστη. Καταστρατηγήθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις της βαθμολογικής κατάστασης και των χρόνων υπηρεσίας των υπαλλήλων καθώς και τα τυπικά προσόντα αυτών όπως τα πτυχία, μεταπτυχιακά και η εμπειρία σε διοικητικές θέσεις.

Το ίδιο συνέβη και στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, με την προϊσταμένη της νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επειδή υπάρχει πλήρης απαξίωση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και των διατάξεων επιλογής στελεχών για θέσεις ευθύνης.
Επειδή το Υπουργείο οφείλει να προάγει την αξιοκρατία.
Επειδή κατά την διάρκεια της πανδημίας τέτοιες αλλαγές και τέτοιες συμπεριφορές από τις διοικήσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η προβληματική λειτουργία των δημοσίων δομών υγείας.
Επειδή η εργασιακή αλληλεγγύη και η συνεργασία των εργαζόμενων ήταν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας του ΕΣΥ στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας:

1.    Ποια είναι η διαδικασία που ακολούθησαν οι διοικητές στην επιλογή των προϊσταμένων καθώς και βάσει ποιών κριτηρίων έγινε αυτή η επιλογή;

2.    Προτίθεται τo Υπουργείο σας να προχωρήσει στον έλεγχο των μετακινήσεων/καθαιρέσεων που πραγματοποίησαν οι διοικητές των νοσοκομείων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες;

3.    Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τις κρίσεις επιλογής προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες της αρμοδιότητάς σας.

Παρακαλούμε να κατατεθούν:

1.    Οι εισηγήσεις των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Γενικών Νοσοκομείων Κιλκίς και Ημαθίας για τις παραπάνω μετακινήσεις/καθαιρέσεις.

2.    Οι εισηγήσεις των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Γενικών Νοσοκομείων Κιλκίς και Ημαθίας, των αντίστοιχων τομεαρχών και των προϊσταμένων των τμημάτων από τις οποίες προκύπτει η ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας, την οποία επικαλούνται οι δύο διοικητές στις αποφάσεις τους

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)