to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 28.03.2018

Κοινωνία

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Η διαρροή σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό υδροδότησης, διατομής Φ1650 από τις πηγές Αραβησσού Πέλλας


Προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, καθώς - όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ), λόγω μεγάλης διαρροής στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό, οι προσπάθειες αποκατάστασης της μεγάλης βλάβης, στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού Πέλλας, που τροφοδοτεί με νερό το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), Γιάννης Κρεστενίτης.

Η ζημιά στον κεντρικό αγωγό είναι μεγάλη - επισήμανε ο κ. Κρεστενίτης - και προσέθεσε πως, από χθες το απόγευμα υπήρξε ολονύκτια προσπάθεια των συνεργείων για να φτάσουν στο βάθος όπου εντοπίζεται η διαρροή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης της ζημιάς.

Ο κ. Κρεστενίτης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίζεται η διαρροή, επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη τροφοδοτείται αυτή την ώρα μόνο από γεωτρήσεις και από τον Αλιάκμονα. Μάλιστα, σημείωσε, από την πηγή του Αλιάκμονα έχουμε αυξήσει την τροφοδοσία στο όριο της παραγωγής.

Υπογράμμισε, δε, ότι μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης, μεγάλης σημασίας είναι η σωστή διευθέτηση της κατανομής του διαθέσιμου νερού με προγραμματισμένες διακοπές, προκειμένου - όπως είπε - να "ανακουφίζονται" περιοχές που είναι πολλές ώρες χωρίς νερό. "Το επόμενο διάστημα ίσως υπάρξει ανάγκη να γίνουν προγραμματισμένες διακοπές σε διάφορες περιοχές προκειμένου να μην είναι συνέχεια χωρίς νερό οι ίδιες συνοικίες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, έκανε έκκληση για την όσο το δυνατόν λελογισμένη χρήση νερού από τους καταναλωτές, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από χθες λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού.

Που θα διακόπτεται η υδροδότηση

Στο μεταξύ, με νεότερη ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ ενημερώνει για τις διευθετήσεις στην παροχή ανά περιοχή, από τις 6 σήμερα το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου, θα διακοπεί η υδροδότηση στο κέντρο της πόλης (από την οδό Εγνατία και κάτω και από την οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Αγγελάκη), στην Τριανδρία και στις περιοχές της Τούμπας με μεγαλύτερο υψόμετρο (προβλήματα πίεσης ενδέχεται να υπάρχουν ήδη από χτες στις περιοχές αυτές), ώστε με τις απαραίτητες διευθετήσεις στο δίκτυο να πάρουν νερό οι Συκιές, οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)