to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:50 | 26.10.2017

Κοινωνία

Προβλήματα στα Χανιά από τις έντονες βροχοπτώσεις

Τόνοι λάσπης λόγω των μικρών χειμάρρων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση, έπληξαν την ευρύτερη περιοχή από τον Πλατανιά μέχρι και την είσοδο της πόλης των Χανίων στο Βαμβακόπουλο και τον Κλαδισό.


Ακινητοποιημένα οχήματα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία, ακόμη και για αγροτικά οχήματα που έχουν περισσότερες δυνατότητες από τα συμβατικά οχήματα. Η στάθμη του νερού του Κλαδισού ποταμού έχει ανέβει - λίγους πόντους πριν το ύψος της γέφυρας της περιοχής, ενώ η αντίστοιχη στους δρόμους έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους. Από τα φαινόμενα κατέρρευσε το εμπρόσθιο τμήμα καντίνας στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων - περιοχή παραθαλάσσια - όπου και έχει παρατηρηθεί αλλοίωση μέρους της ακτογραμμής από τον έντονο κυματισμό. 

Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν Πλατανιά, Γεράνι και Κεραμιά, με προβλήματα κυρίως σε στέγες και πυλωτές. Η παλιά εθνική οδός έχει κλείσει από Δαράτσο μέχρι τον Πλατανιά, ενώ προβλήματα επικρατούν και στο κυρίως δίκτυο του νομού. Πάνω από 150 κλήσεις για απεγκλωβισμούς δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπόγεια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ οχήματα από τον Ταυρωνίτη μέχρι και τον Αποκόρωνα, από τη μία άκρη του νομού στην άλλη, ακινητοποιήθηκαν λόγω της έντασης της βροχής και προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα αυτοκίνητα. Προσοχή χρειάζεται στους δρόμους, μεταξύ άλλων και λόγω του ότι τα καπάκια των φρεατίων σε πολλά σημεία στο κέντρο των δρόμων, έχουν ανασηκωθεί, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. 

Τα μποτιλιαρίσματα σε αρκετά σημεία του δικτύου κράτησαν για πολλές ώρες, την ίδια ώρα που στο νομό έχει ξεκινήσει μία έντονη συζήτηση από πολίτες και αυτοδιοικητικούς για το εάν ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός είναι ο σωστός ή όχι. Ο νομός βρίσκεται σε γενική επιφυλακή με κύριο μέλημα των υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας να εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νομού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, τα φαινόμενα από το βράδυ θα παρουσιάσουν βελτίωση. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά, τα δημοτικά γυμνάσια και λύκεια σε όλο το δήμο, δεν θα λειτουργήσουν, όπως επίσης και νηπιαγωγεία σε χωριά του δήμου.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)