to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 22.08.2018

Κοινωνία

Aποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αττική (ενημέρωση)

Πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου. Διορθώθηκε η βλάβη στο δίκτυο μεταφοράς, ανακοίνωσε στις 5 μ.μ. ο ΑΔΜΗΕ. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια και νότια προάστια. Κανονικά η κίνηση των συρμών στη γραμμή 2 του Μετρό


Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο σύνολο των περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν από τη βλάβη στο ΚΥΤ Παλλήνης, σύμφωνα με ενημέρωση του υπ. Ενέργειας στις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το υπουργείο Ενέργειας σχετικά με τη βλάβη και την διαδικασία αποκατάστασης:

«Το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Αυγούστου, στις 14:12, σημειώθηκε έκρηξη σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης. Συγκεκριμένα υπήρξε πτώση αγωγού γραμμής μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο ΚΥΤ Παλλήνης, προκαλώντας βραχυκύκλωμα.

Το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό 150 ΚV του ΚΥΤ. Ως συνέπεια διακόπηκε η τροφοδότηση των αναχωρήσεων μέσης τάσης από το ΚΥΤ προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της  Αττικής. Κατά τη στιγμή της βλάβης το φορτίο που διακινείτο στην περιοχή της Αττικής ήταν της τάξης των 2.000 MW και προκλήθηκε απώλεια της τάξης του ενός τρίτου της ισχύος αυτής.

Στον πίνακα, οι χρόνοι αποκατάστασης και τα φορτία που επηρεάστηκαν ανά υποσταθμό

Αμέσως ξεκίνησαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 16:20 σε ό,τι αφορά στο δίκτυο μεταφοράς. Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς προχώρησε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του ανθρωπίνου δυναμικού του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ​».

Λίγο πριν τις 6 μ.μ. ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 του μετρό, και πλέον γίνεται κανονικά η κίνηση των συρμών.

ΑΔΜΗΕ: Διορθώθηκε η βλάβη στο δίκτυο μεταφοράς

Ολοκληρώθηκε στις 4.20 μ.μ. η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ στις 5 μ.μ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προβλήματα σε όλο το λεκανοπέδιο

Εξαιτίας των διακοπών ρεύματος εκτός λειτουργίας τέθηκε νωρίτερα η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του Μετρό. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως τον σταθμό Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιούπολη έως Ελληνικό.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν πολλοί φωτεινοί σηματοδότες, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)