to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:04 | 18.02.2015

Κοινωνία

Προβλήματα από την κακοκαιρία, τα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το πρώτο φως της ημέρας βρήκε την Αττική και κυρίως τα βόρεια προάστια ντυμένα στα λευκά.


Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης οι Αθηναίοι. Τα χιόνια πέφτουν από τα βόρεια προάστια μέχρι το κέντρο, τη Βούλα και τη Γλυφάδα και οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι αύριο, Πέμπτη, το πρωί τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Πάρνηθος και τη Λ. Πεντέλης προχώρησε η Τροχαία, λόγω χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει σταματήσει στη Λ. Πάρνηθος στο ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο αλλά και στη Λ. Πεντέλης από το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης 414 έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Προβλήματα και στη Βόρεια Ελλάδα

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις και οι άνεμοι που πνέουν συνθέτουν το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας. Το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειξε -3 βαθμούς Κελσίου, -2 σε Κοζάνη και Καστοριά, -1 σε Αλεξανδρούπολη και 0 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρινισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ στο νομό Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Ταξιάρχη - Αρναία, μέσω Χολομώντα), καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου - Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδος.

Στο νομό Ημαθίας, αναγκαίες είναι οι αλυσίδες, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, από το 86ο έως το 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς) και στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 19ο (διασταύρωση Κωστοχωρίου), έως το 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), όπως επίσης, στο δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς. Στην Καστοριά, αλυσίδες, χρειάζεται η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτης, από το 28ο χλμ, (διασταύρωση Κοτρωνίου) έως το 75ο χλμ, (γέφυρα Αλεξίου), στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας, από το 17ο χλμ (Δ.Δ. Στουρναρέικων) έως το 55ο χλμ (Δ.Δ. Μεσοχώρας) και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Τρικάλων. 

Επίσης, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από το 13ο έως το 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος) και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος) (νομός Καρδίτσας), όπως επίσης, στην εθνική οδό Βόλου - Ζαγοράς Μαγνησίας (Άνω Κλάδος), από το 13ο έως το 38ο χλμ.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, χιονίζει κατά διαστήματα από το πρωί, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και περιοχές γύρω από αυτό, χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα για Μαρμάρι και από Αγία Μαρίνα για Νέα Στύρα, λόγω ισχυρών βόρειων β/α ανέμων στον Ευβοϊκό κόλπο που φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια απο το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσης γνωστό αν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων απο το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελεσθούν κανονικά. Κλειστή παραμένει επίσης η γραμμή Καβάλα-Πρίνου λόγω βορείων ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα στα ανατολικά τα 8 μποφόρ.

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατα τόπους λιμεναρχεία.

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε το πρωί δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για θάλασσα Κυθήρων-Νοτιανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα-Νοτιοδυτικό Κρητικό-Καρπάθιο και θάλασσα Καστελόριζου.

Χώροι του δήμου Αθηναίων για την προστασία αστέγων από το ψύχος

Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται εκ νέου το κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ, για την προστασία των αστέγων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα πλήξει την πρωτεύουσα.

Ο τετραψήφιος αριθμός 1595 δέχεται τις κλήσεις και διοχετεύει την πληροφόρηση στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), το οποίο ενημερώνει αναλόγως τους συνεργαζόμενους φορείς για τις επιτόπιες παρεμβάσεις. 

Το ΚΥΑΔΑ προμηθεύει με τα απαραίτητα υλικά, την τροφοδοσία και τα σημεία καταγραφής αστέγων για τις ομάδες street work.

Επιπρόσθετα, είναι ανοικτοί οι εξής χώροι για την υποστήριξη των αστέγων:

-Καταφύγιο Αγάπης, Κέντρο Ημέρας (δυνατότητα μπάνιου). Δ/νση: Ευριπίδου 14, 7ος και 8ος όροφος, κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 2.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ.
-Κέντρο Ημέρας της Praksis: Δ/νση: Δεληγιώργη 26-28, ωράριο λειτουργίας 9.30π.μ. -20.30μ.μ., τηλ. 210 5244574.

Για την εξυπηρέτηση των αστέγων χρηστών ναρκωτικών ουσιών λειτουργούν οι χώροι:

-ΚΕΘΕΑ: Δ/νση: Εμμ. Μπενάκη 84, ωράριο λειτουργίας 8.00 π.μ.- 13.00 μ.μ., τηλ. 210 3301157. Δ/νση: Κουμουνδούρου 28, ωράριο λειτουργίας 15.00μ.μ. - 19.00 μ.μ., τηλ. 2105200800, εσωτ. 201.
-ΟΚΑΝΑ: Δ/νση: Καποδιστρίου 46, ωράριο λειτουργίας 10.00π.μ.- 15.00 μ.μ., τηλ. 210 5202899.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)