to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:53 | 07.01.2015

Κοινωνία

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην ανατολική Κρήτη

Συνεχίζεται και σήμερα στην ανατολική Κρήτη η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές, κατά τόπους βροχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό.


Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, αφού το χιόνι φθάνει το μισό μέτρο, ενώ σε αρκετές περιοχές τα προβλήματα εντείνονται από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμένα, αποκλεισμένα είναι και σήμερα χωριά, όπως το Πανόραμα και ο Στείρωνας, το Μηλιαράδο, το Κατωφύγι και το Αφρατί, ενώ ο δρόμος από τους Αγίους Δέκα ως την Αγία Βαρβάρα είναι κλειστός.

Όλη τη νύχτα και από το πρωί επιχειρούσαν τα μηχανήματα των δήμων Χερσονήσου και Οροπεδίου προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο στην περιοχή. Επίσης, από το πρωί μηχανήματα του δήμου Βιάννου έχουν ξεκινήσει τον εκχιονισμό για να ανοίξουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, στην περιοχή της Βιάννου έχει στηθεί επιχείρηση για τη διάσωση εγκλωβισμένου κτηνοτρόφου στο ποιμνιοστάσιό του. Ένα όχημα και τέσσερις άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο.

Χιονισμένος είναι ο δρόμος από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Σητεία και τα ορεινά όλου του Λασιθίου, ενώ με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής ξεκόλλησε τράκτορας νταλίκας στο ύψος των Λιμνών.

Στην περιοχή του δήμου Ηρακλείου τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε χωριά του δημοτικού διαμερίσματος Γοργολαΐνι όπου το χιόνι σε ορισμένες περιοχές έχει φτάσει το μισό μέτρο. Η κυκλοφορία των οχημάτων από τον Άγιο Μύρωνα προς τις Ασίτες είναι εξαιρετικά δύσκολη και ήδη εκχιονιστικό μηχάνημα έχει ξεκινήσει το έργο του αποχιονισμού του δρόμου.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στα χωριά Καρκαδιώτισσα και Ρουκάνι, σε Αυγενική, Βενεράτο και Δαφνές, όπου και εκεί μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στις περιοχές προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και μεταξύ των χωριών.

Χθες το βράδυ υπήρξε εγκλωβισμός οχημάτων στον δρόμο προς Άγιο Μύρωνα και Ασίτες, καθώς και στον δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά στο ύψος του Βενεράτου. Αμέσως μηχανήματα του δήμου έσπευσαν στην περιοχή και απεγκλώβισαν οδηγούς και οχήματα.

Επίσης, εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων και μεγάλων κλαδιών.  Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας.

Εξαιτίας του παγετού, με απόφαση του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, κλειστοί είναι σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Αύριο κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Τέλος, τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων ενημερώνουν τους δημότες ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, οπότε πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)