to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:35 | 29.05.2014

Κοινωνία

Προβλήματα από την αλλαγή του καιρού σε περιοχές της Μακεδονίας

Προβλήματα προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις που συνδυάζονται, σε ορισμένες περιπτώσεις, με ανέμους και συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.


Μπουρίνι έπληξε νωρίτερα τμήμα του νομού Χαλκιδικής. Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στο οδόστρωμα στις περιοχές της Νέας Ποτίδαιας, της Γερακινής και της Νέας Φώκαιας. Τέσσερα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει, μέχρι στιγμής, σε δώδεκα κοπές δένδρων.

Προβλήματα από μπουρίνι σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή του Βόλου. Η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις για άντληση υδάτων. Πυροσβέστες χρειάστηκε, επίσης, να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν παιδάκι, το πόδι του οποίου πιάστηκε, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, από ασανσέρ που ακινητοποιήθηκε μεταξύ ορόφων, καθώς στην περιοχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, κατά τη διάρκεια της νεροποντής. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πρόκειται για κοριτσάκι 11 ετών, το οποίο μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της πόλης.

Καταιγίδα που σημειώθηκε νωρίτερα την περιοχή της Θεσσαλονίκης, είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου “Μακεδονία” της πόλης, να υπάρξουν καθυστερήσεις, για λόγους ασφαλείας, στην αποβίβαση επιβατών πέντε πτήσεων από αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο. Στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν τρεις καραμπόλες οχημάτων και δύο άτομα που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο.

Λόγω των αλλαγών του καιρού, αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)