to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 22.10.2017

Πολιτική

Πρωτοβουλίες του Ν. Βούτση για τη διευθέτηση εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν τη Μακρόνησο

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει αναλάβει πρωτοβουλία και είναι σε επαφή με τον Σύνδεσμο Μακρονησιωτών και με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία


Ο πρόεδρος της Βουλής δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην εκδρομή στη Μακρόνησο λόγω της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουλγαρία, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, κ. Ντιμίτερ Γκλάβτσεβ.

Ο πρόεδρος της Βουλής στο μήνυμά του βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα που δεν έχουν ως τώρα δημοσιευτεί. Πρόθεσή του να ακουστούν για πρώτη φορά από τους παριστάμενους και τις παριστάμενες στην επίσκεψη στη Μαρτυρική Μακρόνησο.

Γνωστοποίησε ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία και είναι σε επαφή με τον Σύνδεσμο Μακρονησιωτών και με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, προκειμένου το προσεχές διάστημα να προχωρήσει σειρά ενεργειών για όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με τη Μακρόνησο.

Οι εκκρεμότητες είναι πολλές και ενδεικτικά ο Ν. Βούτσης στο μήνυμά του ανέφερε τη δικαστική εκκρεμότητα με τους αυθαιρετούχους, τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που οι Επιθεωρητές Δόμησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν καταγράψει για 30 κτίσματα, μείζονα ζητήματα όπως η δημόσια γνωστοποίηση από το Υπουργείο Άμυνας των στρατευσίμων εκείνων των σειρών και τα περίπου 150 θύματα της σφαγής που έγινε.

Σημείωσε ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σύνθετο και υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού,  το Υπουργείο Οικονομικών, ή το Ναυτιλίας.

Έχει πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων για το θέμα και έχει εντατικοποιηθεί η προσπάθεια με σκοπό την αποτελεσματική διαχείρισή του και την αποκατάσταση της μνήμης για όσα οδυνηρά συνέβησαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)