to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 10.05.2018

Κοινωνία

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για την καταγραφή και διευθέτηση των οφειλών των Ρομά προς τη ΔΕΗ σε περιοχές των Μεγάρων

Αποφασίστηκε η σύσταση μικτού συνεργείου αποτελούμενο από εκπροσώπους της Περιφέρειας, του δήμου, της ΔΕΗ και του Συλλόγου των Ρομά για να καταγράψει τις παροχές ρεύματος στο Βλυχό, ώστε, αξιοποιώντας τον νέο νόμο, να διευθετηθούν ευνοϊκά προς όλους αυτά τα θέματα.


Η επίλυση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης στον οικισμό Ρομά στα Μέγαρα, στη βάση των νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, εντάσσεται στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής η όποια συστηματικά προωθεί ενέργειες και δράσεις για την κοινωνική συνοχή και ένταξη τους.

«Πρέπει να μπει μια τάξη στο σημερινό χάος, γιατί η κοινωνική ένταξη έκτος από δικαιώματα περιλαμβάνει και τις υποχρεώσεις όλων μας», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γάννης Βασιλείου, αναφερόμενος στο φαινόμενο των ρευματοκλοπών, το οποίο, όπως επισημαίνει, «δεν υπάρχει μόνο σε περιοχές Ρομά, όπως π.χ. στο Βλυχό Μεγάρων, ωστόσο εκεί έχει πάρει κυριολεκτικά εκρηκτικές διαστάσεις». Ειδικότερα από τις 310 παροχές, όπως είπε, αποξηλωμένες είναι οι 209 (67%), με ενεργές τις 101 (33%).

Στο πλαίσιο αυτό με πρωτοβουλία της ΠΕΔΑ αποφασίστηκε η σύσταση μικτού συνεργείου αποτελούμενο από εκπροσώπους της Περιφέρειας, του δήμου, της ΔΕΗ και του Συλλόγου των Ρομά για να καταγράψει τις παροχές ρεύματος στο Βλυχό, ώστε, αξιοποιώντας τον νέο νόμο, να διευθετηθούν ευνοϊκά προς όλους αυτά τα θέματα.

Η καταγραφή αφορά στους λόγους διακοπής του ρεύματος, στις πιθανές αιτίες για μη επανασύνδεση, στις προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων στο πρόγραμμα, στις διαδικασίες κ.λπ.

Επίσης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων:

- Δημιουργία επιτροπής των Ρομά, που θα διασφαλίσει τόσο την επανεγκατάσταση των μετρητών της ΔΕΗ, όσο και τη μελλοντική αποτροπή ρευματοκλοπής.

- Προσφυγή του συνόλου των Ρομά, μέσω της νομικής υπηρεσίας του συλλογικού οργάνου τους, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα και να γίνει βιώσιμο το χρέος τους.

- Μεταφορά του πυλώνα ηλεκτροδότησης της περιοχής τους, κοντά στην Τροχαία Μεγάρων, ώστε να αποφευχθούν δολιοφθορές του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)