to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 26.10.2017

Κοινωνία

Πρωτοβουλία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας για στήριξη των προσφύγων

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας ξεκινάει, μεταξύ άλλων, μια καμπάνια συλλογής όλων των απαραίτητων ειδών.


Το κάλεσμα της Νεολίας ΣΥΡΙΖΑ:

Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή έχουν ξεριζώσει από τις πατρίδες τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς προς την Ευρώπη, ελπίζοντας σε μια πιο ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Η Ελλάδα, η χώρα εισόδου αυτών των ανθρώπων στο ευρωπαϊκό έδαφος, δέχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλες προσφυγικές ροές και αντιμετώπισε τους πρόσφυγες με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με γνώμονα την αλληλεγγύη. Ωστόσο, η αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης δεν άφησε πολλά περιθώρια, για να μπορέσει η Πολιτεία να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας.

Στην Πάτρα, έχουν καταφτάσει τον τελευταίο καιρό αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες, με την ελπίδα να φύγουν από το λιμάνι της πόλης για την Ιταλία και την Ευρώπη. Δυστυχώς, τα κυκλώματα διακίνησης μοιάζουν πολλές φορές να δρουν ανενόχλητα, πουλώντας ακριβά ψεύτικες ελπίδες και αξιοποιώντας την απόγνωση και τη λαχτάρα αυτών των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν σήμερα υπό άθλιες συνθήκες στα παλιά εργοστάσια της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, δύο χώρους, οι οποίοι στερούνται τις στοιχειώδεις υποδομές υγιεινής. Η Πάτρα, μια πόλη με μακρά δημοκρατική παράδοση, οφείλει να δείξει την αλληλεγγύη της απέναντι στο δράμα που ζουν καθημερινά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Οι ανάγκες σε τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής είναι τεράστιες και οι Πατρινοί/ές οφείλουν να συνεισφέρουν στη βελτίωση της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας ξεκινάει μια καμπάνια συλλογής όλων των απαραίτητων ειδών.

Οι ανάγκες είναι οι εξής:
• ΤΡΟΦΙΜΑ (όσπρια, ρύζι, τοματοπολτός, ηλιέλαιο, γάλα εβαπορέ, φρούτα, τσάι, μπισκότα, ψωμί του τοστ, αραβικές πίτες, μπολ αλουμινένια μιας χρήσης)
• ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες)
• ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ (μπουφάν, πουλόβερ, μπλούζες, φούτερ, παντελόνια, εσώρουχα, κάλτσες, σκούφοι, γάντια και παπούτσια αθλητικά)
• ΦΑΡΜΑΚΑ και ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (παυσίπονα, μυοχαλαρωτικά, αντισταμινικά, αντιβιοτικά, επίδεσμοι, γάζες κ.λπ.)
• ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Τα συγκεκριμένα αγαθά θα μπορούν όλοι/ες να τα πηγαίνουν στα εξής σημεία:

Δευτέρα με Παρασκευή 19:30 – 20:30 στο Στέκι της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών (Οδός Ιωάννου Βλάχου 19)

και

Σάββατο 12:00 – 14:00 στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας (Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216 Γούναρη – 4ος όροφος)

Παραπέρα, καλούμε τον κόσμο της Πάτρας να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους πρόσφυγες, με φυσική παρουσία στις δομές της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία τους. Καλούμε ξεχωριστά τις νέες και τους νέους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και άνεργους, να έρθουν σε επικοινωνία με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους, για να φτιάξουμε όλοι/ες μαζί ένα ισχυρό πλέγμα αλληλεγγύης, απέναντι σε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Γιατί η αλληλεγγύη είναι πάνω από όλα καθημερινή πρακτική, τρόπος ζωής και συλλογικό βίωμα.

Η συλλογή των ειδών διαβίωσης θα ξεκινήσει (κατά τις ώρες που αναγράφονται παραπάνω) από σήμερα, Δευτέρα 23/10, στο στέκι της Κίνησης και από το Σάββατο 28/10 στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος μπορεί να επικοινωνήσει με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook (Νεολαία Συριζα Πάτρας – https://www.facebook.com/nsyrizapatras) και μέσω e-mail ([email protected]).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)