to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:12 | 28.03.2023

Κοινωνία

Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών: Καταιγιστικές καταγγελίες για κακουργήματα εναντίον ανηλίκων κοριτσιών

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, όπως συμβαίνει με πολλούς δημοσιολογούντες κυρίως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γιατί γνωρίζουμε τη μόδα της πορνογραφίας που κατασκευάζει αμέτρητους “πελάτες” πρόθυμους να κακοποιήσουν ένα παιδικό κορμί».


Δυστυχώς οι καταγγελίες για μαστροπία και βιασμό ανήλικων κοριτσιών είναι καταιγιστικές, και καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε κακουργήματα κατά των κοριτσιών στο πλαίσιο της οικογένειας, του αθλητισμού ή ιδρυμάτων.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, όπως συμβαίνει με πολλούς δημοσιολογούντες κυρίως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γιατί γνωρίζουμε τη μόδα της πορνογραφίας που κατασκευάζει αμέτρητους “πελάτες” πρόθυμους να κακοποιήσουν ένα παιδικό κορμί.

Προπαντός γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση στα ίδια τα παιδιά, στην παιδική ή την εφηβική ηλικία, καθώς και ότι δεν υπάρχουν προγράμματα ευαισθητοποίησης στα σχολεία, ούτε υπηρεσίες προστασίας και αρωγής, όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

Επίσης γνωρίζουμε την ατιμωρησία που κυριαρχεί στα δικαστήρια, στις λίγες υποθέσεις που φθάνουν εκεί, αλλά και τη βασανιστική για τα θύματα διεξαγωγή των δικών για όσες καταγγέλλουν.

Ακόμα, γνωρίζουμε τις απειλές που εκτοξεύονται από τους κατηγορούμενους εναντίον των αλληλέγγυων, είτε θεσμικών, όπως ο Γυμνασιάρχης στη Μάνη, είτε αλληλέγγυων των θυμάτων, είτε των γυναικείων οργανώσεων και την αφασία των δικηγορικών συλλόγων απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τη συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών, αυτό εξευτελίζει όλη την κοινωνία και ακυρώνει τις προσπάθειες όσων ανθρώπων ενδιαφέρονται να συνδράμουν.

Ζητάμε για άλλη μια φορά την εισαγωγή του μαθήματος της ισότητας των φύλων και της σεξουαλικής  αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ζητάμε την γρήγορη διεξαγωγή των δικών και το σεβασμό των θυμάτων μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Ζητάμε τη δίκαιη τιμωρία, όπως προβλέπουν οι νόμοι που συχνότατα δεν εφαρμόζονται, για τα κακουργήματα που περνούν μπροστά από τα μάτια μας.

Ζητάμε την καταβολή αποζημίωσης στα θύματα ή τις επιβιώσασες βίας και την πολύπλευρη αρωγή της πολιτείας στις πιο ευάλωτες ηλικίες.

Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών

28.3.2023

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)