to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:08 | 12.12.2015

Κοινωνία

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών: Να κλείσει το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία

Οι Κορίνθιοι πολίτες , όπως και οι περισσότεροι Έλληνες έδειξαν – και δείχνουν – την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που χρειάζονται την συμπαράστασή μας. Ας σβήσουμε επιτέλους μια από τις ντροπιαστικές στιγμές μας ως άνθρωποι και ως κράτος, την «Υπηρεσία Φύλαξης-Ελέγχου Κρατούμενων Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου


Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, που επισκεφτήκαμε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, κρατούνται μόλις πέντε  άτομα ενώ απασχολούνται περισσότεροι από 30 αστυνομικοί. Το κλείσιμο του Κέντρου, που λειτουργεί στην πόλη μας περισσότερο από τρία χρόνια, και η διάθεση του χώρου (περίπου  300 στρέμματα) στην τοπική αυτοδιοίκηση για να καλυφθούν πολλαπλές ανάγκες την τοπικής κοινωνίας, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική πλέον. Tο αίτημα όλων των δημοκρατικών πολιτών της Κορινθίας για να κλείσει οριστικά το «άγος» αυτό, που εντελώς αιφνιδιαστικά και αντιδημοκρατικά άρχισε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2012, ήρθε η ώρα για να πραγματοποιηθεί. 

            Καλούμε επομένως όλους του συμπολίτες μας αλλά κυρίως την τοπική αυτοδιοίκηση,  τα πολιτικά κόμματα και τα  κινήματα που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας  να συμπράξουν  ενεργά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Είναι επιβεβλημένο οριστικά και αμετάκλητα ο χώρος αυτός να αποδοθεί στην κοινωνία και να μην ξαναλειτουργήσει ποτέ πια σαν κέντρο κράτησης.

Ο Δήμος Κορινθίων με ομόφωνα ψηφίσματα, αλλά και με την τελευταία απόφασή του να παραχωρηθεί ο χώρος και να μείνουν – αν χρειάζεται – δύο μικρές ανοικτές δομές ταυτοποίησης και φιλοξενίας ανηλίκων πρέπει να βρεθεί μπροστά στον αγώνα αυτό που και αναγκαίος είναι και άμεσος λόγω των εξελίξεων στο προσφυγικό. Οι λύσεις στο πρόβλημα δεν είναι ούτε οι φυλακές, ούτε οι φράχτες  και τα στρατιωτικά μέτρα αλλά η καταπολέμηση των αιτιών που δημιουργούν μετανάστες, η  ειρήνευση στην Μέση Ανατολή και ο μη εξοπλισμός από τους «ανησυχούντες» ισχυρούς του κόσμου όλων εκείνων που καταστρέφουν ζωές.

    Οι Κορίνθιοι πολίτες , όπως και  οι περισσότεροι Έλληνες έδειξαν – και δείχνουν –  την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που χρειάζονται την συμπαράστασή μας. Ας σβήσουμε επιτέλους μια από τις ντροπιαστικές στιγμές μας ως άνθρωποι και ως κράτος, την «Υπηρεσία Φύλαξης-Ελέγχου Κρατούμενων Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου».

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)