to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:12 | 04.02.2021

Κοινωνία

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διαδηλωτών/τριών της πορείας του Πολυτεχνείου: «Στήνουν βιομηχανία δικαστικών διώξεων»

Με μια εκδικητική, φασιστική και θρασύδειλη κίνηση, η κυβέρνηση ξεκίνησε να στήνει μια βιομηχανία δικογραφιών και διώξεων ενάντια σε διαδηλωτές, ποινικοποιώντας στην πράξη το δικαίωμα στον αγώνα και τη διαδήλωση, τονίζει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και καλεί το Σάββατο 6/2 σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης, ενάντια στην κρατική καταστολή (Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην πλ. Αριστοτέλους)


«Όχι στη βιομηχανία διώξεων διαδηλωτών - Να αποσυρθούν οι δικογραφίες» τιτλοφορεί την ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου, που επισημαίνει:

Διαπράττοντας μια εκδικητική, φασιστική και θρασύδειλη κίνηση, η κυβέρνηση σε συνεργασία με το δικαστικό σύστημα ξεκίνησε να στήνει μια βιομηχανία δικογραφιών και διώξεων ενάντια σε διαδηλωτές, ποινικοποιώντας στην πράξη το δικαίωμα στον αγώνα και τη διαδήλωση.

Πρώτον, ασκείται δίωξη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ (για τη «μη τήρηση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου» και «απείθεια»), επειδή δεν υπάκουσε στην εφαρμογή του χουντικής έμπνευσης νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων, διαπράττοντας το… «αδίκημα» να κατέβει στον δρόμο για να διαδηλώσει.

Την ίδια στιγμή, ενώ τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια με τη μαζικότητα και την οργάνωση τους έσπασαν στην πράξη την κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων (έως την 1η Φλεβάρη), και ενώ η κυβέρνηση φοβούμενη τη νεολαία και την ορμητικότητα τας αναγκάστηκε να μην εκδηλώσει τις αγαπημένες της πρακτικές ξυλοδαρμών και καταστολής, προχωρά εκ των υστέρων σε σύνταξη δικογραφίας για όσους «παραβίασαν τα υγειονομικά μέτρα».

Οι διώξεις αυτές προστίθενται στις διώξεις των διαδηλωτών του Πολυτεχνείου που κατηγορούνται μεταξύ άλλων, ένας για «διοργανωτής», o Η. Σμήλιος (είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση του νόμου για απαγόρευση των διαδηλώσεων, άρα και άσχετο με μέτρα υγειονομικής προστασίας) και οι υπόλοιποι για «διασπορά μολυσματικής νόσου».

Το μήνυμα τους είναι σαφές: όποιος/α αγωνίζεται, θα κυνηγιέται και θα διώκεται παραδειγματικά και χωρίς έλεος.

Το μήνυμα μας είναι σαφές: δεν θα πειθαρχήσουμε. Θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε και θα αγωνιζόμαστε. Θα σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία με την περαιτέρω ανάπτυξη των κινητοποιήσεων λαού και νεολαίας!»

«Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι διώξεις σε διαδηλωτές και να καταργηθεί ο νόμος περιορισμού των διαδηλώσεων», τονίζει η Πρωτοβουλία και καλεί σε μαζική συμμετοχή το Σάββατο 6 Φλεβάρη, «μέρα δράσης και αλληλεγγύης, ενάντια στην κρατική καταστολή, για ψωμί - παιδεία - υγεία - ελευθερία»:

  • 12.00, Πλ. Αριστοτέλους, συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις, στα πρόστιμα, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
  • Διαδικτυακή συναυλία Αλληλεγγύης, την ίδια μέρα, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των διαδηλωτών/διαδηλωτριών της 17ης Νοέμβρη 2020.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται στο σχετικό facebook event , ενώ έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων διαδηλωτών/τριών: IBAN GR5501102230000022300588906

H σχετική αφίσα:

Το blog της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου είναι το protoboulia17n2020.blogspot.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)