to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 03.01.2020

Αθλητισμός

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague ο Kill-Bill του ελληνικού μπάσκετ (βίντεο)

Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία, τη νύχτα της 2ας Ιανουαρίου 2020


Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία, τη νύχτα της 2ας Ιανουαρίου 2020! Στον αγώνα Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ, για την 17η αγωνιστική της Euroleague, ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειαζόταν 10 πόντους για να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague. Μετρούσε 9 πόντους, όταν 2:39 πριν τη λήξη, ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το 80-90, έφτασε τους 12 πόντους στον αγώνα και έγινε ο νέος «βασιλιάς» μέσα στο ΣΕΦ, μπροστά στο φίλαθλο κοινό των «ερυθρόλευκων», αλλά και μπροστά στον πρώην προπονητή του στον Παναθηναϊκό και νυν της Φενέρ, τον πολυνίκη τεχνικό της διοργάνωσης, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς!

Ο "Kill-Bill" έφτασε τους 4.155 πόντους και εκθρόνισε από την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στη Euroleague τον «βασιλιά» της Μπαρτσελόνα και της διοργάνωσης, Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152)!

Η κορυφή του πίνακα των σκόρερ είναι πλέον γαλανόλευκη, με τον Βασίλη Σπανούλη να «γράφει» το όνομά του κι ενώ ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ακολουθεί από την 3η θέση! Oι δύο από τους τρεις πρώτους σκόρερ της Euroleague είναι δηλαδή Έλληνες και παίκτες του Ολυμπιακού! Ο Σπανούλης ευστόχησε και σε δίποντο λίγο αργότερα φτάνοντας τους 4.157 πόντους!

«Το πιο πιθανό είναι να παίξω και του χρόνου»

Γεννημένος νικητής, ο Βασίλης Σπανούλης, δεν έκρυψε πως θα ήθελε να έχει συνδυάσει με νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενερμπαχτσέ, την κατάληψη της πρώτης θέσης του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague. Όσοι πάντως παίκτες τον ακολουθούν πίσω από τον δεύτερο πλέον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, με πρώτο και καλύτερο τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Γιώργο Πρίντεζη, θα πρέπει να περιμένουν... για να ξεπεράσουν τον "Kill-Bill". «Το πιο πιθανό είναι να παίξω του χρόνου. Το έχω πει από εδώ και πέρα θα πηγαίνω χρόνο με τον χρόνο,» δήλωσε ο ηγέτης όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μετά την ήττα με 87-96 από τη Φενέρ, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Σπανούλης απέδωσε την επιτυχία του στη σκληρή δουλειά: «Ήμουν ένα παιδί που είχε αυτοπεποίθηση και έβαζε στόχους. Δούλευα πολλές ώρες. Μόνο εγώ ξέρω πόσες ώρες έχω δουλέψει στη ζωή μου. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και την αγάπη μου για το μπάσκετ αυτή την στιγμή, είμαστε εδώ και μιλάμε για αυτά τα πράγματα».

Aναλυτικά, ο νέος «βασιλιάς» της Euroleague, με 4.157 πόντους σε 318 αγώνες, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Νιώθω καλά, αλλά ήθελα να νικήσουμε. Μένει μία πικρή γεύση. Ήθελα να νικήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και τους προέδρους, όλους όσους με εμπιστεύτηκαν. Σίγουρα ήθελα να γίνει το ρεκόρ μου με διαφορετικό τρόπο. Σίγουρα με τέτοια άμυνα δεν μπορείς να νικήσεις κανέναν. Δυστυχώς, αποτύχαμε σήμερα να κάνουμε αυτά που έπρεπε».

Όταν ρωτήθηκε τι σημαίνουν για τον ίδιο όλα αυτά τα ρεκόρ που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα, ο Σπανούλης απάντησε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Είναι ένα ομαδικό σπορ και πρέπει να κάνεις τους συμπαίκτες σου να σε εμπιστευτούν. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου. Τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε. Τον κόσμο που είναι δίπλα μου συνέχεια. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να νικά η ομάδα μου. Ποτέ δεν κοίταξα τα στατιστικά μου. Πάντα σκέφτομαι πως θα νικά η ομάδα. Πολλές φορές κάνω παραπάνω λάθη γιατί σκέφτομαι πως θα βάλω στο παιχνίδι έναν συμπαίκτη μου».

Για το εάν είχε φανταστεί ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο, ο Kill-Bill εξήγησε: «Είναι μία καριέρα σαν παραμύθι. Είχα μεγάλες φιλοδοξίες. Ήμουν ένα παιδί που είχε αυτοπεποίθηση και έβαζε στόχους. Δούλευα πολλές ώρες. Μόνο εγώ ξέρω πόσες ώρες έχω δουλέψει στη ζωή μου. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και την αγάπη μου για το μπάσκετ, αυτή την στιγμή είμαστε εδώ και μιλάμε για αυτά τα πράγματα».

Για το τί τον κάνει να αγωνίζεται ακόμη, είπε: «Το κίνητρο μου είναι να πάω σε ένα Final 4. Η αγάπη μου για το παιχνίδι. Η αγάπη μου για αυτή την ομάδα και να την βοηθάω να κερδίζει. Θα ήθελα να είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Tέλος, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague απάντησε στην ερώτηση για το εάν σκοπεύει να συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου: «Το πιο πιθανό είναι να παίξω του χρόνου. Το έχω πει από εδώ και πέρα θα πηγαίνω χρόνο με τον χρόνο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)