to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:04 | 17.02.2013

Πολιτική

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Και στις δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα στο Τύπο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα. Πρώτος κατά 0,9% εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Στην άλλη δημοσκόπηση της Public RC, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «6 Μέρες», καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 1,5%.


Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»


Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα 0,9% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,45, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυση Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.



Σύμφωνα με την διαχρονική εκτίμηση της μέτρησης  φαίνεται  πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρατούν τα ποσοστά που είχαν πριν από ένα χρόνο.



Προς τα δεξιά η ΝΔ έχει τη μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που χάνει και προς τα αριστερά (ΚΚΕ) αλλά και προς τα άκρα δεξιά (Χρυσή Αυγή)



Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Φ. Κουβέλης με 44%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 42% και τρίτος είναι ο Α. Τσίπρας με 35%



____________________________________


Δημοσκόπηση της Public RC για την εφημερίδα «6 Μέρες» 


Η δημοσκόπηση της Public RC την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «6 Μέρες» καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 1,5%. Το κόμμα της Αριστεράς καταγράφει ποσοστό 21,5% και η ΝΔ 20%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 12%, το ΠΑΣΟΚ 7%, το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 4%. 



Ενώ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων (χωρίς αποχή-λευκό-άκυρο), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24%, η ΝΔ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 13,5%, το ΠΑΣΟΚ, 8%, το ΚΚΕ 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5% και η ΔΗΜΑΡ 4,5%.



Στην ερώτηση για το ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 30% τον Αντώνη Σαμαρά, σε ποσοστό 23% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 44% απαντά κανένας από τους δύο



Πληροφορίες: real.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)