to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 06.09.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Πρώτος μήνας "Ξένιου Διός": Πολλές τρύπες στο νερό...

Η εφαρμογή του προγράμματος "Ξένιος Ζευς" τον πρώτο μήνα περιόρισε, σύμφωνα με την αστυνομία, την είσοδο μεταναστών από τον Έβρο. Την ίδια ώρα όμως πολλαπλασιάστηκαν τα "καΐκια της απελπισίας" στο Αιγαίο...



Τη μείωση των συλλήψεων μεταναστών κατά 84% στα χερσαία σύνορα της χώρας στον Έβρο ανακοίνωσε χθες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δίνοντας τα αποτελέσματα του απολογισμού για τον πρώτο μήνα της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", που όμως δεν φαίνεται να δικαιολογεί τα περί "εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που κινούνται στην Αθήνα" αν λάβει κανείς υπόψη και τα αποτελέσματα της επιχείρησης στην Αττική, καθώς από τους 16.836 αλλοδαπούς που προσήχθησαν και ελέγχθηκαν μόλις οι 2.144 ήταν χωρίς χαρτιά.

Την ίδια ώρα δε που το υπουργείο ανακοινώνει τη μείωση της τάξεως του 84% μιλώντας για συλλήψεις κατα τον φετινό Αύγουστο 1.121 ατόμων, έναντι 6.991 το αντίστοιχο διάστημα του 2011, τα νησιά του Αιγαίου βλέπουν ξανά τα καΐκια της απελπισίας να φτάνουν στις ακτές τους.

Μάλιστα, για να αντιμετωπίσει την "αλλαγή αυτή δρομολογίου", ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας τονίζει σε κάθε συνέντευξή του πως ελπίζει στη δημιουργία μιας "ανάλογης ασπίδας", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες στον Real FM, με αυτής του Έβρου και με τον συντονισμό Λιμενικού και Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται επίσης ότι την προηγούμενη εβδομάδα η χώρα ζήτησε περαιτέρω ενισχύσεις από τη Frontex.

Στην ίδια συνέντευξη επαναλαμβάνει πως για την αντιμετώπιση επεισοδίων σε διαδηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν αντλίες νερού.

 

Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για μετανάστες και εγκληματικότητα

 

Στο μεταξύ χθες το μεσημέρι ο Ν. Δένδιας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που αποτελούνταν από τον αρμόδιο τομεάρχη και βουλευτή Δ. Τσουκαλά, τον βουλευτή Θ. Δρίτσα και τον υπεύθυνο των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μαυρόπουλο. Συζητήθηκαν η εγκληματικότητα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, η παράνομη μετανάστευση και το «Δουβλίνο 3», η λειτουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και των κέντρων κράτησης, η αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, το μισθολογικό των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και η αστυνόμευση κατα τις διαδηλώσεις.

Από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ EKM έγιναν προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος σε συνεργασία και με τις γειτονικές χώρες, τη συνεχή εκπαίδευση των αστυνομικών και την προστασία τους. Για τη ρατσιστική βία τονίστηκε από την αντιπροσωπεία ότι μπορεί να καταπολεμηθεί αν υπάρξει πραγματική βούληση. Επιπλέον δηλώθηκε η αντίθεση από πλευράς της αντιπροσωπείας όσον αφορά τις περικοπές στους ενστόλους, τα κέντρα κράτησης, αλλά και τη χρησιμοποίηση χημικών και νερού για τη διάλυση των διαδηλώσεων.

Σε σχετική δε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σημειώνεται πως "για το Δουβλίνο 3 διαπιστώθηκε ότι και η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση είναι εντελώς απροετοίμαστες για να αντιμετωπίσουν τη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση προς κατευθύνσεις εξ ίσου αρνητικές με αυτές που ισχύουν σήμερα και προτάθηκε η δυναμική παρέμβαση στα ευρωπαϊκά όργανα να φτάσει μέχρι και την άσκηση του δικαιώματος βέτο".

Αναχωρώντας άφησαν στον υπουργό, που δήλωσε άγνοια, μία από τις πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν κατά των διαδηλωτών στα μεταλλεία της Χαλκιδική.


Πηγή: Η Αυγή

Διαβάστε επιπλέον:  Με μια σφαίρα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ συνάντησε το Νίκο Δένδια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)