to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 31.12.2020

Πολιτική

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

«Στη νέα χρονιά θα ανοίξουν ζητήματα που θα απασχολούν και την επόμενη γενιά. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με υψηλό δείκτη αποφασιστικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας. Μια κυβέρνηση που να μην δέχεται ως φυσικό νόμο τις ανισότητες. Μια κυβέρνηση που να δίνει λύσεις και να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί με τις δικές της δυνάμεις στο ευρωπαϊκό και περιφερειακό περιβάλλον της. Και αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η σημερινή»


Όπως αναφέρει αναλυτικά η Κουμουνδούρου:

Τον χρόνο που πέρασε, η αρχή της νέας δεκαετίας συνδέθηκε με μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις που θα μας ακολουθούν τα επόμενα χρόνια. Για τις προκλήσεις αυτές θα πρέπει να ληφθούν πολλές και σημαντικές αποφάσεις και θα χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση.

Δεν θα αρκεί μια διαχείριση χαμηλών πτήσεων. Η χώρα έχει ανάγκη από συνεχή οραματική επαγρύπνηση. 

Να αποφύγουμε το πισωγύρισμα στην εποχή της οικονομικής κρίσης από την οποία δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Πρέπει να πατήσουμε σε λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν και να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτα απ’ όλα στον τομέα της Υγείας. Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος όπως ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί τη βασική προτεραιότητα. Δυστυχώς η ενίσχυση, παρά την πανδημία, ανεκόπη. 

Οι οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης φαίνονται ήδη. Χρειάζονται γενναία μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους, και για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις νεοφιλελεύθερες προκαταλήψεις της αφήνει χιλιάδες πολίτες να περνούν ξανά στο φάσμα της ανεργίας και των λουκέτων.

Στο τομέα της εξωτερικής πολιτικής, η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους για τα δίκαια της χώρας μας, αλλά και η υποκρισία με την οποία προσεγγίζει μια σειρά από ζητήματα, δημιουργούν ανησυχία για την διαχείρισή τους. Το 2021 ίσως αποδειχθεί χρονιά εξελίξεων στις σχέσεις της Ελλάδας με κάποιους από τους γείτονές της. Τυχόν λάθη του σήμερα θα μας ακολουθούν για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Και είναι υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας η αντιμετώπιση όλων αυτών των προκλήσεων να γίνει με συνετό και ρεαλιστικό τρόπο, ώστε να μην επιτρέψουμε ένα ακόμα κύμα φυγής νέων στο εξωτερικό.

Δυστυχώς η χώρα έχει μια κυβέρνηση που δεν συντονίζεται με τα νέα δεδομένα, αλλά δείχνει να διασκεδάζει ερήμην τον πολιτών και να περιφέρεται «ανέμελη» στον κλειστό πύργο της εξουσίας.

Διαχειρίζεται τις καταστάσεις με λογικές παλαιοκοματισμού, ρουσφετιών και ευνοιοκρατίας. Είναι μια κυβέρνηση για τους λίγους, όχι για τους πολλούς. Μια κυβέρνηση που η υποκρισία είναι το βασικό της χαρακτηριστικό. Στην αρχή της πανδημίας χειροκροτούσαν τους υγειονομικούς και στη συνέχεια τους απέκλειαν από το εμβόλιο για να εμβολιαστούν οι ίδιοι. Εκμεταλλεύτηκαν τον καλώς εννοούμενο συμβολισμό, για να πάρουν τη σειρά των υγειονομικών οι κυβερνητικοί εκλεκτοί.

Και από δίπλα ένας πρωθυπουργός που αδειάζει με πρωτοφανή τρόπο καθημερινά τους υπουργούς του για να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Σαν να μην κυβερνά αυτός. Σαν να μην είναι συνυπεύθυνος για όλα όσα ζούμε.

Στη νέα χρονιά θα ανοίξουν ζητήματα που θα απασχολούν και την επόμενη γενιά. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με υψηλό δείκτη αποφασιστικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας. Μια κυβέρνηση που να μην δέχεται ως φυσικό νόμο τις ανισότητες. Μια κυβέρνηση που να δίνει λύσεις και να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί με τις δικές της δυνάμεις στο ευρωπαϊκό και περιφερειακό περιβάλλον της. Και αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η σημερινή.

Ευχόμαστε Υγεία, Δύναμη και Δημιουργικότητα για τη νέα χρονιά. Το 2021 να είναι το έτος της ελπίδας, της δράσης και πάνω από όλα της αλληλεγγύης, ώστε κανένας να μη μείνει μόνος του στην πολυεπίπεδη κρίση που ζούμε.

Χρόνια πολλά σε όλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)