to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 20.05.2019

Αθλητισμός

Πρωτόγνωρη κατάσταση στο μπάσκετ: Δεν «κατέβηκε» και υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός

Το φύλλο αγώνα στο ΟΑΚΑ έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να νικά 20-0, τον Ολυμπιακό να μην «κατεβαίνει» και βάσει των κανονισμών του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ να υποβιβάζεται


Ο Ολυμπιακός δεν προσήλθε, όπως είχε αποφασιστεί, στο ΟΑΚΑ για τον σημερινό πρώτο αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό, για την προημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών και η αντίστροφη μέτρηση για τον υποβιβασμό του στην Α2, όπως είχε γνωστοποιηθεί κατά το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, έχει αρχίσει.

Για να τελειώσει η... κλεψύδρα, βέβαια, και να πάρουν οι Πειραιώτες την άγουσα για την Α2 Ανδρών, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες των «ερυθρολεύκων», μετά τις προσφυγές τους στο ΑΣΕΑΔ, η πρώτη για παράνομο ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ την 26η αγωνιστική και η δεύτερη για την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Το αγωνιστικό μέλλον του Ολυμπιακού, πάντως, δεν επικεντρώνεται μόνο στην Α2, καθώς εκκρεμεί και η απόφαση για την πιθανή συμμετοχή του στην Αδριατική Λίγκα.

Το φύλλο αγώνα:

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλος,  λίγο μετά την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της ομάδας του, δήλωσε:

"Αυτά είναι δυσάρεστα πράγματα, εδώ κανονικά έπρεπε να έχει 20 χιλιάδες κόσμο να χαρούμε όλοι έναν ωραίο αγώνα. Από την άλλη όμως υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κανονισμοί. Το μπάσκετ δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει ποδόσφαιρο, όπου γίνονται εγκλήματα παντού και υπάρχει ατιμωρησία. Στο μπάσκετ υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και όποιος τους καταστρηγεί θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες συνέπειες.

Ελπίζω ότι δεν θα βρεθεί κανένας που θα προσπαθήσει να αλλάξει τον υποβιβασμό στην Α2, γιατί θα μας βρει όλους απέναντί του. Θα μπορούσε κάποιος να το πει και 20 years challenge. Στις 20/5/99 ξεκίνησε η διάλυση με την άλωση του ΣΕΦ και στις 20/5/19 ολοκληρώθηκε".

Στα παραλειπόμενα του αγώνα που δεν έγινε ποτέ, μία ακόμα χυδαιότητα από τις πολλές που έχουν πλήξει το ελληνικό μπάσκετ: Σύμφωνα με αθλητικές ιστοσελίδες, μπροστά στον πάγκο του Ολυμπιακού κάποιος οπαδός άφησε δύο κοτόπουλα, ένα πάνω στην διαφημιστική πινακίδα και ένα σε μία από τις θέσεις του πάγκου...

Περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης (19:00), ο Παναθηναϊκός βγήκε κανονικά για προθέρμανση στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με μοναδικό κοινό τους άνδρες ασφαλείας του κλειστού... Στις 18:30 και ενώ νωρίτερα ο τεχνικός των «πράσινων», Ρικ Πιτίνο, αποθανάτιζε με την κάμερα του κινητού τις άδειες κερκίδες, αποφασίστηκε να συνεχίστεί η προπόνηση του «τριφυλλιού» με οικογενειακό διπλό, με τους «πράσινους» να προσφέρουν λίγο θέαμα στους περίπου 600 φιλάθλους που είχαν καταφθέσει στο ΟΑΚΑ...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)