to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 27.03.2014

Κοινωνία

Πρωτοφανούς αγριότητας εγκληματική πράξη σε βάρος ενός πεντάχρονου παιδιού στην Ξάνθη

Ένα πρωτοφανές έγκλημα στη Γλαύκη της Ξάνθης σε βάρος ενός πεντάχρονου παιδιού ερευνά η Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το θέμα έφτασε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ, ο οποίος επικαλείται δημοσίευμα σε θρακιώτικη ιστοσελίδα.


Σύμφωνα με όσα παρατίθενται στην ερώτηση, τον Αύγουστο του 2010, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι βιάστηκε από τρεις δράστες στην τουαλέτα του τζαμιού της Γλαύκης, αλλά μέχρι σήμερα οι φερόμενοι ως δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Στο κείμενο παρατίθενται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τις οποίες ο βιασμός ήταν ο δεύτερος κατά σειρά σε βάρος του πεντάχρονου κοριτσιού και οι δράστες χρησιμοποίησαν ακόμη και ξύλα στα γεννητικά όργανα του παιδιού με πρωτοφανή αγριότητα και σαδισμό. Αναφέρεται ακόμη ότι, παιδοψυχίατρος που εξέτασε το παιδί επιβεβαίωσε τα εγκλήματα του βιασμού. Όπως εξάλλου παρατίθεται στο κείμενο, στην αρχή θεωρήθηκε πρωταγωνιστής της άγριας εγκληματικής πράξης ο πατέρας του παιδιού, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οι δράστες του βιασμού ήταν ο αδελφός του (θείος της μικρής) με δύο ακόμη ανήλικους, ο ένας ηλικίας 12 ετών (γιος του) και ο άλλος φίλος του.

Από την έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, προκύπτει ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες, η μία το 2013 και η δεύτερη το 2014, οι οποίες εκκρεμούν όμως στην Ανάκριση. Με την πρώτη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ανηλίκου κατ΄ εξακολούθηση. Με τη δεύτερη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατ΄ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατ΄ εξακολούθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)