to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:06 | 29.06.2021

Πολιτική

«Πρωτοφανής παρεμπόδιση μαθητών να επισκεφθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, λόγω εθνικότητας»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού και Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου και του Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Ψυχογιού και θέμα της την πρωτοφανή παρεμπόδιση μαθητών να επισκεφθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, λόγω εθνικότητας.


Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

-       Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της χώρας, της κοιτίδας του πολιτισμού, αρνήθηκε τη δωρεάν είσοδο ανηλίκων προσφύγων μαθητών που το επισκέφθηκαν με το ελληνικό σχολείο τους.

-       Η κίνηση της απαγόρευσης εισόδου δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, όσο και αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να παρουσιαστεί ως τέτοιο. Η στοχοποίηση των μεταναστών και προσφύγων ως επικίνδυνης κοινωνικής ομάδας έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που υποδαυλίζουν την ξενοφοβία και έχουν κάνει το ρατσισμό κοινωνικά ανεκτό.

-       Τα σχολεία μας και οι χώροι πολιτισμού δεν έχουν φράχτες, αρκούν εκείνοι που χτίζει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στις δομές. Είναι χώροι που ευνοούν και καλλιεργούν την ετερότητα, τη συνάντηση, την αλληλεπίδραση του γηγενούς πληθυσμού με νέους πληθυσμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1)    Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την αποκατάσταση του εν λόγω περιστατικού;

2)    Με ποιον τρόπο προτίθενται οι αρμόδιοι Υπουργοί να αποτρέψουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον και να σταματήσει επιτέλους αυτή η συνεχόμενη στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων με ρατσιστικά κίνητρα και να εφαρμόζονται απρόσκοπτα οι οικείες διατάξεις;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)