to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:17 | 20.02.2013

Κοινωνία

Πρωτοφανής κυβερνητική παρέμβαση - Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία της ΕΡΤ

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία της ΕΡΤ και ανεστάλη το απόγευμα της Τρίτης. Με κήρυξη στάσης εργασίας απάντησε η ΕΣΗΕΑ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πρωτοφανής κυβερνητική παρέμβαση και χαρακτηρίζει "απαράδεκτες και άδικες" τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, για την απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων να επιμείνουν στην κήρυξη απεργίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.


Η στάση εργασίας και η απάντηση της ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας των δημοσιογράφων συνεχίζεται.

Παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι η απεργία σε όλα τα Μέσα συνεχίζεται κανονικά απ’ όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ κήρυξε στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 6.30 μ.μ. σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 2 π.μ. αύριο Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Όλοι μαζί για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για δουλειά και αξιοπρέπεια.


Οι απαράδεκτες δηλώσεις Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων να επιμείνουν στην κήρυξη απεργίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι «η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων υπέκυψε στις συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ειδησεογραφικό μπλακάουτ στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου».

Επισημαίνοντας ότι ο κ. Κεδίκογλου ότι «με τον τρόπο αυτό οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα, αλλά και ότι δεν διστάζουν να πλήξουν και τη διεθνή εικόνα της πατρίδας, εν ονόματι του κομματικού συμφέροντος».

Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της χώρας να επιχειρούν να «πνίξουν» την είδηση μιας πολύ σημαντικής επίσκεψης ενός φίλου ηγέτη που έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, έστω και την τελευταία στιγμή, να τους μαζέψει».


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)