to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:50 | 02.12.2022

Κοινωνία

Πρωτοφανής επίθεση στον δημοσιογράφο του 105,5 Στο Κόκκινο, Γιάννη Στρατάκη

«Θα πεθάνετε αλήτες» του φώναζε άγνωστος σπάζοντας το τζάμι του αυτοκινήτου και εξυβρίζοντας τον πολιτικό και επαγγελματικό του χώρο - Υπόλογος για αυτά τα φαινόμενα βίας ο υπουργός ΠροΠο, τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Μ. Κάτσης και η Ν. Γκαρά


Με έκπληξη και αποτροπιασμό ενημερωθήκαμε από τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό του 105,5 Στο Κόκκινο, Γιάννη Στρατάκη, για την επίθεση που δέχτηκε τις μεσημεριανές ώρες της 01/12/2022, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Δικυκλιστής ακολούθησε το όχημα του Γιάννη Στρατάκη, εξυβρίζοντας τόσο αυτόν, όσο και τον πολιτικό και επαγγελματικό του χώρο. Όταν σταμάτησαν σε φανάρι, ο δικυκλιστής άφησε το μηχανάκι του και ξεκίνησε να χτυπά τα τζάμια του αυτοκινήτου, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές, όπως «θα πεθάνετε αλήτες». Εντέλει, ο δικυκλιστής έσπασε το τζάμι του συνοδηγού, τραυματίζοντας – ευτυχώς ελαφρά – τον Στρατάκη στο χέρι και έφυγε με ταχύτητα στα στενά της Κηφισιάς.

Ο συνάδελφός μας επικοινώνησε αμέσως με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Θεοδωρικάκο, καταγγέλλοντας την επίθεση που δέχτηκε. Δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση.

Από μέρους μας, καταγγέλλουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση στον συνάδελφό μας, η οποία κατά τα φαινόμενα σχετίζεται με τον δημόσιο λόγο που εκφέρει από τη συχνότητα του σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο.

Οι απόπειρες εκφοβισμού και οι απειλές προς εργαζόμενους του σταθμού δεν είναι κάτι καινοφανές. Πολύ συχνά γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων με υβριστικό ή και ξεκάθαρα απειλητικό περιεχόμενο.  Συνιστά όμως μείζονα ποιοτική αναβάθμιση της απειλής το ότι κάποιοι θεωρούν πως υφίσταται πρόσφορο έδαφος για να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις.

Ως 105,5 Στο Κόκκινο, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως θα πράξουμε ό,τι είναι εφικτό για να προστατεύσουμε, όχι μόνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων, αλλά και τη δυνατότητά τους να εκφέρουν ελεύθερα την άποψή τους από τις συχνότητες του σταθμού. Το αυτό ακριβώς απαιτούμε και από την οργανωμένη Πολιτεία.

Μ. Κάτσης - Ν. Γκαρά: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προσωπικά υπόλογος

Με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης και η αναπλ. τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Νατάσσα Γκαρά εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για την επίθεση στον δημοσιογράφου του «Στο Κόκκινο 105,5» και καθιστούν υπόλογο για αυτά τα φαινόμενα βίας τον υπουργό ΠροΠο Τάκη Θεοδωρικάκο.

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Κάτση και της Ν. Γκαρά:

«Μόνο βαθύτατη ανησυχία και αποτροπιασμό προκαλούν περιστατικά απροκάλυπτης βίας εναντίον δημοσιογράφων, όπως η επίθεση η οποία συνέβη σήμερα εναντίον του δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινου 105,5, Γ. Στρατάκη.

Η τραμπούκικη αυτή επίθεση με στόχο τον Γιάννη Στρατάκη βάλει ευθέως και εναντίον της ελεύθερης άποψης και του ελευθέρου δημοσιογραφικού λόγου. Δυστυχώς στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη και της 108ης θέσης στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου, η στοχοποίηση, οι εκφοβισμοί, οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου και απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών για την εύρεση του δράστη.

Ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είναι προσωπικά υπόλογος για αυτά τα φαινόμενα βίας και οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των λειτουργών του Τύπου.

Είμαστε βέβαιοι πως τόσο ο Γιάννης Στρατάκης όσο και οι συνάδελφοι του Στο Κόκκινο 105,5 θα συνεχίσουν να μεταδίδουν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητά την άποψή τους όσο κι αν αυτή φαίνεται να ενοχλεί κάποιους».

Πηγή: Στο Κόκκινο / avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)