to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρωτοφανής ακρότητα: Με απόλυση από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής απειλείται συνδικαλίστρια

Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Π. Μαγαλιός, καθώς απειλεί να απολύσει εργαζόμενη, την οποία είχε στοχοποιήσει, παρ’ ότι και η ίδια είναι συνδικαλίστρια


Για τα «κατορθώματα» του πράσινου συνδικαλιστή και προέδρου του Ε.Κ. Κομητηνης έχουμε ήδη γράψει στο Left.gr (διαβάστε εδώ και εδώ), αναδεικνύοντας τις μεθοδεύσεις εναντίον της εργαζόμενης Ρυίας Πατσατζή και όχι μόνο.

Αυτή τη φορά, ο Π. Μαγαλιός κατάφερε να γράψει μία κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος: αφού εξασφάλισε την άρση της προστασίας που δικαιούνται η κ. Πατσατζή, ως πρόεδρος του Σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. Κομοτηνής, απειλεί να την απολύσει από την εργασία της στο Ε.Κ. Κομοτηνής, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες της επί 18 περίπου χρόνια.

Έτσι, ο πρόεδρος του Ε.Κ. πρόσθεσε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των πρακτικών υπονόμευσης της κ. Πατσατζή, η οποία είχε «τολμήσει» να κατέβει υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του 2014 με την παράταξη που είχε αναφορά στην Αριστερά ενώ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις αυθαιρεσίες του κ. Μαγαλιού και του «καθεστώτος» που έχει επιβάλει η ΠΑΣΚΕ στο Ε.Κ. Κομοτηνής. 

Η εργαζόμενη και συνδικαλίστρια δηλώνει ότι δεν τις έχει κοινοποιηθεί ακόμα η απόλυση αλλά είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμη να δώσει ακόμα μία μάχη ενάντια στην ασυδοσία του Π. Μαγαλιού ο οποίος έχει μετατρέψει έναν θεσμό που θα έπρεπε να αποτελεί θεματοφύλακα των εργασιακών δικαιωμάτων σε παράδειγμα προς αποφυγή, με αδιαφανείς διαδικασίες, σωματεία φαντάσματα, διαπλοκή, ενώ, τώρα, διεκδικεί τα πρωτεία καθώς θα είναι το πρώτο, ίσως, Ε.Κ. που θα απολύσει εργαζόμενη (και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.) αφού θα έχει άρει την προστασία που της παρέχει ο νόμος!

Ένας νόμος, εν προκειμένω ο 1264 του 1982, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι αποτέλεσε σημείο διαφωνίας των θεσμών με την κυβέρνηση, η οποία κατάφερε να αποτρέψει την επί τα χείρω αλλαγή του, αλλά, φαίνεται ότι, για ένα μέρος της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας της χώρας, είναι ήδη κουρελόχαρτο, μπροστά στις μικροπολιτικές στοχεύσεις και τις προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις. 

Ψιλά γράμματα θα πει κάποιος, δεδομένου ότι ο Π. Μαγαλιός δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται εκτός κάθε έννοιας νομιμότητας: Πρόσφατα, αδιαφορώντας για το καταστατικό του Ε.Κ., επινόησε το «πειθαρχικό συμβούλιο» στο οποίο παρέπεμψε την κ. Πατσατζή, προκειμένου να αποφύγει ο ίδιος να εισηγηθεί την απόλυσή της, μιας και  με την εργαζόμενη υπάρχουν εδώ και καιρό δικαστικές εκκρεμότητες. Σε αυτήν την «επιτροπή», η οποία ανέλαβε να κάνει την εισήγηση της απόλυσης κατά παραγγελία, τοποθέτησε άτομα της αρεσκείας του, μόνο από την παράταξή του!

Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, που έγινε στις 13/02/2018 και στο οποίο η πλειοψηφία του κ. Μαγαλιού αποφάσισε, παρά την άρνηση  της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης και του ΠΑΜΕ να συμμετέχουν σ’ αυτή την πρωτοφανή διαδικασία, την απόλυση της Ρύιας Πατσατζή.

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση καταγγέλλει την απόφαση αυτή ως εντελώς παράνομη και καταχρηστική και ζητεί την άμεση ανάκλησή της. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Δηλώνουμε ότι θ’ αντιδράσουμε με κάθε μέσο, νομικό και συνδικαλιστικό σε αυτές τις πρακτικές, που μπορεί να εκθέτουν τον ίδιο τον κ. Μαγαλιό, αλλά εκθέτουν και το Εργατικό Κέντρο ανεπανόρθωτα.

Καλούμε για άλλη μια φορά, τα μέλη της πλειοψηφίας να πάψουν να καλύπτουν τις αυθαιρεσίες του κ. Μαγαλιού και να γνωρίζουν ότι είναι συνυπεύθυνοι σε ότι εξευτελίζει  τον θεσμό του Ε.Κ. στα μάτια των εργαζομένων της περιοχής, σε μια περίοδο που δέχονται  επίθεση η Εργατική Τάξη και τα εργατικά δικαιώματα από τις μνημονιακές πολιτικές. Η Τρομοκρατία  που έχει εξαπολύσει ο κ. Μαγαλιός και η παράταξη του με κύριο στόχο την παράταξή μας δεν θα περάσει!».

Η εν λόγω παράταξη έχει καταγγείλει επανειλημμένα την συμπεριφορά του Π. Μαγαλιού  και της παράταξής του, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία τους,  το έχουν  μετατρέψει το Ε.Κ. σε φέουδο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Μια πλειοψηφία η οποία προέκυψε από τις νόθες διαδικασίες του τελευταίου Συνεδρίου και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από  την παράταξη του κ. Μαγαλιού εκλέγονται από Σωματεία σφραγίδες ή από ανύπαρκτα Σωματεία, χωρίς καμία δράση.
 
Ανακοίνωση για την «πρωτοφανή για τα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος απόφαση» εξέδωσε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ:

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)