to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 16.09.2013

Κοινωνία

Πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Με περιπολικά, άνδρες security και ονομαστικές λίστες απεργών ξεκίνησε η 48ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ


ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Με πρωτοφανείς μεθόδους που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές για την εκπαίδευση και την κοινωνία, Υπουργείο Παιδείας, σχολάρχες και η Ελληνική Αστυνομία επιχειρούν να εμποδίσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 

Στελέχη του Υπουργείου Παιδείας από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων για να «μαγειρέψουν» τα ποσοστά της απεργίας.  Με εντολή του Υπουργείου Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τηλεφωνούν στα ιδιωτικά σχολεία και ζητούν ονομαστικά λίστες απεργών, γεγονός που αποτελεί ευθεία προσβολή του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, και ευθέως προαναγγέλλει πογκρόμ εναντίον όσων απεργούν. Η ΟΙΕΛΕ ήδη αποστέλλει καταγγελία για τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες αυτές ενέργειες. 

Σύμφωνα με καταγγελίες εκατοντάδων συναδέλφων μας καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξε κύμα απειλών για απόλυση για όσους είχαν εκφράσει τη βούληση να απεργήσουν. Σήμερα το πρωί σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία υπάλληλοι security έχουν πάρει θέση μάχης μπροστά στις πύλες των σχολείων δια παν ενδεχόμενο.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη τεσσάρων (4) περιπολικών (!) επιστρατεύτηκε από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου «Ελληνογερμανικής Αγωγής Παναγέα – Σάββα» για να ανακοπεί …10μελής επιτροπή απεργών ιδιωτικών εκπαιδευτικών που έπραξαν το «έγκλημα» της διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων σε γονείς και μαθητές και να «προστατευθεί» ο …ανυπεράσπιστος εργοδότης που, ούτως ή άλλως, είχε παρατάξει τα security στην είσοδο του σχολείου. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε διαμαρτυρία στην οικεία αστυνομική διεύθυνση και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ακολουθούν πιο κάτω).

Οι κινήσεις αυτές Υπουργείου, σχολαρχών και αστυνομίας δείχνουν πανικό μπροστά στην ογκούμενη αντίδραση εκπαιδευτικών και κοινωνίας για την εκποίηση του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης και για την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Στις άθλιες και αυταρχικές αυτές πρακτικές ο κλάδος μας θα απαντήσει με την αξιοπρέπεια και το ήθος που αρμόζει σε λειτουργούς της εκπαίδευσης.

ΠΡΟΣ

Τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή του Α.Τ. Παλλήνης κ. Οσταδημήτρη Νικόλαο 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπουργό Δημόσιος Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια

Κύριε Διευθυντή,

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τέσσερα (4) περιπολικά από τη διεύθυνσή σας ήρθαν να επιτηρήσουν (προφανώς μετά από αίτημα της ιδιοκτησίας του σχολείου «Ελληνογερμανική Αγωγή Παναγέα - Σάββα») κλιμάκιο 10 ανθρώπων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που μετέβησαν στο χώρο για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό σε γονείς και μαθητές για την απεργία του κλάδου μας.

Θεωρούμε ότι η παρουσία μιας τόσο μεγάλης αστυνομικής δύναμης για μια ολιγομελή επιτροπή εκπαιδευτικών που μοιράζει φυλλάδια είναι ακραία, έχει ως στόχο τον ηθικό εκφοβισμό των απεργών και αποτελεί πράξη υπερβολής. Σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα ανθεί και οι οικονομικές περικοπές - ελέω Μνημονίων - έχουν αποδυναμώσει την Ελληνική Αστυνομία, η αποστολή μιας τόσο ισχυρής δύναμης για να «ανακοπεί» μια χούφτα ειρηνικών εκπαιδευτικών που ουδέν παράνομο έπραξαν, αποτελεί χωρίς λόγο πρόκληση και εξυπηρετεί ξεκάθαρα πολιτικές και εργοδοτικές σκοπιμότητες.

Ο ρόλος του λειτουργού της εκπαίδευσης είναι να προασπίζει με κάθε τρόπο το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Ο δικός σας ρόλος ως δημόσιου λειτουργού είναι να υπηρετείτε τον πολίτη και να περιφρουρείτε την ασφάλειά του και όχι να εξυπηρετείτε το στενό συμφέρον ενός εργοδότη δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο για την «προστασία» του και κάνοντας ανώφελη επίδειξη ισχύος σε ανθρώπους που ασκούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της απεργίας, της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας.

ΠΡΟΣ

Τον Προϊστάμενο Δ/νσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας κ. Αθ. Φαλούκα

Κύριε Διευθυντή,

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ότι η Διεύθυνσή σας επικοινωνεί τηλεφωνικά με ιδιωτικά σχολεία της περιοχής εποπτείας σας ζητώντας ονομαστική λίστα των απεργών ιδιωτικών εκπαιδευτικών!

Η πρωτοφανής στα χρονικά της μεταπολιτευτικής εκπαιδευτικής ζωής ενέργεια των παραγόντων του γραφείου  σας  έχει προφανή στόχο τη δημιουργία λίστας ανεπιθύμητων και έτοιμων προς απόλυση εκπαιδευτικών και την κατατρομοκράτηση των υπόλοιπων. Προχωρώντας στην άθλια αυτή ενέργεια που καταπατά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, μετατρέπεστε από διεύθυνση εκπαίδευσης σε ιδιωτική αστυνομία των σχολαρχών. 

Επειδή η ενέργεια αυτή παραβιάζει το Σύνταγμα και τη νομοθεσία, σας καλούμε εγγράφως να ενημερώσετε την Ομοσπονδία μας για τους λόγους για τους οποίους προέβηκε το γραφείο σας στην κατάρτιση ονοματικής λίστας απεργών και το αν η ενέργεια αυτή ήταν πρωτοβουλία της Διεύθυνσης ή εντολή των πολιτικών σας προϊσταμένων. Σας γνωρίζουμε, δε, ότι η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί πολιτικά και νομικά εναντίον όσων μετατρέπονται από προστάτες δημόσιου αγαθού σε υπερασπιστές εργοδοτικών συμφερόντων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)