to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 31.05.2021

Πολιτισμός

Πρώτο βραβείο για το ντοκιμαντέρ «Παρόντες» του Γ. Αυγερόπουλου στο Los Angeles Greek Film Festival

Ακόμα μια διεθνής διάκριση για τον εξαιρετικό Έλληνα δημοσιογράφο και το ντοκιμαντέρ του για το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας εν μέσω πανδημίας


Ο Γιώργος Αυγερόπουλος και το νέο του ντοκιμαντέρ «Παρόντες» τιμήθηκαν με το βραβείο Ορφέας Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Los Angeles Greek Film Festival.

Η ταινία ξεδιπλώνεται με φόντο το δημόσιο σύστημα υγείας, παρατηρώντας σε βάθος χρόνου τους επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και τους αφανείς ήρωές της.

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μέσα από την ελληνική εμπειρία, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

Όπως ο ίδιος σημειώνει «Έτσι, από αυτή την «τοπική» ιστορία αναδεικνύεται η τεράστια συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει παγκοσμίως και από τα αριστερά και από τα δεξιά: Ότι η νεοφιλελεύθερη σχολή σκέψης που κυριάρχησε στις κοινωνίες μας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες δεν λειτουργεί. Ότι η «παντοδύναμη αγορά» δεν μπορεί να δώσει καμία λύση σε τέτοιες κρίσεις. Ότι οι ανισότητες εντάθηκαν με την πανδημία. Ότι ο Βασιλιάς εν τέλει ήταν γυμνός».

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η ερευνητική δημοσιογραφία, όταν γίνεται με σωστό και αποκαλυπτικό τρόπο, μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο ιστορικής καταγραφής

Σε δήλωση της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει:

«Ο Γιώργος Αυγερόπουλος  είτε κάνει ρεπορτάζ  σε κάποια εμπόλεμη ζώνη, είτε σκηνοθετεί  τα μικρά του αριστουργήματα για τον τηλεοπτικό ’’Εξάντα’’, είτε κινηματογραφεί την AGORA I  της οικονομικής κρίσης,  σου δίνει την αίσθηση ότι ο φακός του αιχμαλωτίζει την ζωντανή ιστορία του κόσμου ,της Ελλάδας, τις ‘’μάχες’’ των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν. Παρών για άλλη μια φορά εκεί που διαδραματίζεται η ιστορία,  κεντράρει την κάμερα του στην δραματική περίοδο της πανδημίας, την αποτυπώνει στα πλάνα της ταινίας του ‘’Παρόντες’’ και κερδίζει   ακόμα μια διεθνή διάκριση, το βραβείο Ορφέας Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο  Los Angeles Greek Film Festival. Δικαίως! Γιατί ο Γιώργος Αυγερόπουλος, έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι η ερευνητική δημοσιογραφία, όταν γίνεται με σωστό και αποκαλυπτικό τρόπο, μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο ιστορικής καταγραφής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)