to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 28.01.2015

Πολιτική

Πρώτο θέμα στον ισπανικό Τύπο οι προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης

Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχεται ο ισπανικός Τύπος τις πρώτες δηλώσεις της νέας κυβέρνησης


«Ο Τσίπρας θα αναζητήσει λύση για το χρέος που να ωφελεί όλους» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της EL PAIS, όπου υπογραμμίζεται η υπόσχεση του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι «δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας χωρίς βοήθεια ούτε χωρίς φαγητό». 

Τις προτεραιότητες του Αλ. Τσίπρα έχει στον τίτλο της η εφημερίδα Εl mundo: Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μάχη κατά της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της ανεργίας. Η ισπανική εφημερίδα τονίζει, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» παραθέτοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους βασικούς στόχους της νέας διακυβέρνησης, υπογραμμίζοντας τα λόγια του, ότι «κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος απέναντι στην κρίση» και ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να διαπράξουμε λάθη». 

Σε δεύτερο πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρεται στην «κατάρρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου» και την άνοδο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου». Στην ιστοσελίδα της η ισπανική κρατική ραδιοτηλεόραση Rtve, παραθέτει ως τίτλο, τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα, ότι «θα πρέπει να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν επί 40 χρόνια» ενώ στον υπότιτλό της σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση αναστέλλει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και ο ιστότοπος EL PUBLICO, που στηρίζει τους PODEMOS, ο οποίος επαναλαμβάνει τα βασικά σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω και επισημαίνει, όπως και όλος ο ισπανικός Τύπος, την ανδροκρατούμενη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)