to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:58 | 27.10.2014

πηγή: tvxs.gr

Κοινωνία

Το Πρώτο Θέμα στοχοποιεί αδέσποτα για τον Έμπολα

Τρία αδέσποτα σκυλιά που εντοπίστηκαν νεκρά στην περιοχή του Αμαρουσίου στις 21 και 23 Οκτωβρίου αποτέλεσαν για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τον τέλειο στόχο για να εξυμνήσει την ετοιμότητα της ελληνικής αστυνομίας σχετικά με τον ιό Έμπολα.


Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ανέφερε: «ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ – Μαζεύουν σκύλους από δρόμους της Αθήνας για τον Έμπολα – Η απίστευτη ιστορία ενός περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. με άρτια εκπαιδευμένο πλήρωμα που περιέφερε ψόφιο σκύλο, πιθανώς μολυσμένο από τον ιό Έμπολα, από υπηρεσία σε υπηρεσία». Το εν λόγω άρθρο συνοδευόταν και από την παρακάτω φωτογραφία, η οποία προφανώς είναι αρχείου και έχει σχέση με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το τρομολαγνικό δημοσίευμα και η στοχοποίηση των αδέσποτων από την εφημερίδα καταγγέλλεται από τη φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr. Όπως υπογραμμίζει η συντάκτρια της ιστοσελίδας Ελένη Ηλιοπούλου, επικαλούμενη και την αυτόπτη μάρτυρα που κάλεσε την αστυνομία, πιθανότατα τα αδέσποτα είχαν εξοντωθεί από φόλα.

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος κάνει λόγο για αστυνομικούς πανέτοιμους και προετοιμασμένους καταλλήλως για τον Έμπολα με ειδικά γάντια, μάσκες και σακούλες. Ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας, που μάλιστα κάλεσε την ΕΛΑΣ για να καταγγείλει τη θανάτωση των ζώων, εξήγησε στο zoosos, πως η ίδια έδωσε μαύρες σακούλες στο κατά τα άλλα άρτι εξοπλισμένα πληρώματα των περιπολικών, τα οποία ανέλαβαν το περιστατικό.

«Τόσο ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την εκπαίδευση και την ετοιμότητα των αστυνομικών είναι ανώνυμος, όπως ανώνυμος είναι και ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Βιοχημείας, Τοξικολογίας και Παθολογίας Διατροφής των Ζώων που στο τέλος της δήλωσης του εξηγεί ότι τα πτώματα ελέγχονται και για δηλητηρίαση!», γράφει το zoosos και προσθέτει:

«Καθημερινά παντού στην Ελλάδα εξοντώνονται ζώα με κάθε τρόπο και δηλητηριασμένα αδέσποτα εντοπίζονται παντού. Στις κλήσεις των φιλόζωων η ΕΛ.ΑΣ. πολύ συχνά δεν ανταποκρίνεται. Προφανώς η ετοιμότητα της Αστυνομίας και για τον Έμπολα υπάρχει μόνο εντός των φύλλων του γνωστού για τα πολλαπλά κρούσματα τρομολαγνικών άρθρων ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. Τα σκυλιά στοχοποιούνται από τους συντάκτες του κειμένου, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις (...)»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)