to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το Πρώτο Θέμα σε ρόλο Αστυνομίας της Αισθητικής

Σκανδαλολογία, κιτρινισμός, «αντικειμενικότητα» υπέρ των ισχυρών και ευνοημένων, περιφρόνηση και συκοφάντηση των αδύναμων και μειονεκτούντων. Αυτού του είδους τη δημοσιογραφία υπηρετεί με συνέπεια για χρόνια η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη, η οποία επιτίθεται στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της απέναντι στον Γιάννη Στουρνάρα και προσπαθεί να γελοιοποιήσει έναν άνθρωπο που έχει σταθεί με συνέπεια δίπλα στους λαούς που έχουν υποστεί τις πολιτικές των εξωτερικών παρεμβάσεων και της λιτότητας.


Ο Ερίκ Τουσέν είναι Βέλγος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, πρόεδρος της CADTM, της Επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου, και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της γαλλικής οργάνωσης ATTAC. Το 2005 διορίστηκε από τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του εσωτερικού και εξωτερικού δημόσιου χρέους της χώρας. Πριν τη συμμετοχή του στην ελληνική επιτροπή για τον Έλεγχο του Χρέους είχε επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές, στο πλαίσιο της δράσης του για τον απεγκλωβισμό των χωρών του Νότου από τα παιχνίδια των διεθνών κερδοσκόπων και των πιστωτικών οργανισμών. Δείτε τι έχει δηλώσει και στη συνέντευξή του στην Εφ. Συν. 

Το πλήρες κείμενο του «ρεπορτάζ» του Πρώτου Θέματος: «Προφανώς ο πιο έμπιστος συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή για το χρέος αισθάνεται στο Κοινοβούλιο... σαν στο σπίτι του και κυκλοφορεί χωρίς παπούτσια. Σήμερα, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος στην αίθουσα της Γερουσίας όπου παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πλήθος υπουργών, βουλευτών, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων φορέων ο Βέλγος οικονομολόγος και επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής είχε βγάλει στα παπούτσια του και κυκλοφορούσε στο παχύ κόκκινο χαλί με τις κάλτσες. Ο κύριος Τουσέν αποτελεί το «δεξί χέρι» της Προέδρου αναφορικά με τον έλεγχο του χρέους και είναι ενδεικτικό ότι κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης τον φώναξε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να καθίσει ανάμεσα στην ίδια και τον πρωθυπουργό».  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)