to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 06.08.2017

Πολιτική

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»: «Πρώτο Θέμα» για τη ΝΔ η... εξαγορά της στρατιωτικής θητείας από τον Κ. Γαβρόγλου!

«Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού», σχολιάζει ο υπουργός Παιδείας απαντώντας στις φωνωσκίες της ΝΔ η οποία αναπαράγει «ρεπορτάζ» του «Πρώτου Θέματος»


Την Κυριακή, με ανακοίνωσή της που παραπέμπει σε ρητορική ακροδεξιών εντύπων, η ΝΔ επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το πρωτοσέλιδο της «κίτρινης» εφημερίδας του γνωστού κομιστή. Σύμφωνα με το «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ο Κ. Γαβρόγλου εξαγόρασε τη στρατιωτική του θητεία το 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές.

Όπως έγραψε στο πρωτοσέλιδο «ρεπορτάζ» της η εφημερίδα της λάσπης και της παραδημοσιογραφίας, όταν ο Κώστα Γαβρόγλου, που είναι γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη και σπούδαζε στο εξωτερικό, όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία  οκτώ μηνών, αποφάσισε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, πλήρως εναρμονισμένο με την ακροδεξιά και λαϊκίστικη «γραμμή» της εφημερίδας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι. Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα. Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Ο uπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, απαντώντας στις φωνασκίες της ΝΔ, δήλωσε:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους.

Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της.

Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες». 
 

Η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στον Υπουργό Παιδείας και εμμένοντας στην ακροδεξιά ρητορική, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το χειρότερο για τον κ. Γαβρόγλου είναι πως παραμένει αμετανόητος.Αντί να δώσει εξηγήσεις, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Για την ταμπακιέρα, όμως, ούτε λέξη. Σημάδι ενοχής».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε σε κοινή γραμμή «αριστείας» με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, αγαπημένη οργάνωση του «Πρώτου Θέματος, ασκώντας κριτική στον υπουργό Παιδείας για το θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου. «Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη. Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο», τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο Κ. Γαβρόγλου σημειώνοντας ότι «δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό».

Το κίτρινο πρωτοσέλιδο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)