to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρώτο κουδούνι με ανέτοιμα σχολεία

Μεθαύριο ανοίγουν τα σχολεία. Στην πιο κρίσιμη συνθήκη στη ζώσα μνήμη και πιο ανέτοιμα από ποτέ, αν εξαιρέσει κάποιος την τραγική περίοδο Διαμαντοπούλου, όταν αντί για βιβλία διανέμονταν στα παιδιά φωτοτυπίες.


Η κυβέρνηση διέθετε όλο το καλοκαίρι και είχε υπ' όψιν τη διεθνή εμπειρία για να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Να βρει αίθουσες για να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, να προσλάβει πρόσθετους εκπαιδευτικούς, να εξασφαλίσει την καθαριότητα των σχολείων, να εξασφαλίσει μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, να προετοιμάσει την τηλεκπαίδευση, να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς για τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτε απ' όλα αυτά. Εξασφάλισε -και καμαρώνει- από χορηγία μόνο «παγουρίνα», τρέχει τελευταία στιγμή για μάσκες και, αντί να αραιώσει τους μαθητές στις αίθουσες, νομοθέτησε μεσούσης της πανδημίας για να αυξήσει αντί να μειώσει τους μαθητές ανά τμήμα.

Ακόμη μόλις χθες έγιναν οι τοποθετήσεις των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στη θέση τους κυριολεκτικά την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε μισή μέρα προετοιμασίας για τις νέες υγειονομικές συνθήκες, χωρίς να ξέρουν καν ποια θα είναι η τάξη τους, ποιοι θα είναι οι μαθητές, ποια τα ιδιαίτερα θέματα που θα αντιμετωπίσουν.

Ανικανότητα, ιδεοληψίες, μικροσυμφέροντα, ό,τι και αν ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση, αυτοί που θα κληθούν να την αντιμετωπίσουν θα είναι τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι γονείς και όχι οι μανδαρίνοι του επιτελικού κράτους. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)