to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:35 | 10.10.2015

πηγή: Η Αυγή

Πολιτική

Πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κ.Ε.: Αναγκαία η αντιστοίχηση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του κόμματος.


Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη "αντιστοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση" στον δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου, καθώς και τη σημασία το κόμμα να μην απορροφηθεί από το κράτος αλλά να παραμείνει εκφραστής και οργανωτής των λαϊκών τάξεων. Επίσης αναφέρθηκε στις διεργασίες που γίνονται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στην Ευρώπη, που επισήμανε έχουν αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Ακολούθησε η παρουσίαση της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή από τον Παναγιώτη Ρήγα και τοποθετήσεις των μελών της Κ.Ε.

Ο Π. Ρήγας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της αποχής και το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι η πολιτική συμμετοχή αξίζει τον κόπο.

Ο Στ. Κοντονής τόνισε την ανάγκη ιεράρχησης των ανοικτών μετώπων που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά, προετοιμασία και κοπιώδης εφαρμογή.

Σε αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του και ο Νίκος Μανιός, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο επόμενο εξάμηνο ότι μπορεί να υπερασπιστεί τις λαϊκές τάξεις.

Ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι στο επικείμενο συνέδριο θα πρέπει να τεθούν και να ενσωματωθούν οι προσδοκίες για αριστερή αναζήτηση μιας ρεαλιστικής διεξόδου, ενώ και αυτός υπογράμμισε την ανάγκη να συνταχθεί ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής δικαιοσύνης στα νέα δεδομένα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην φοβηθεί να λερώσει τα χέρια του, αλλά και να αποφύγει τον υπαρκτό κίνδυνο ενσωμάτωσης.

Την Κυριακή η εκλογή Πολιτικής Γραμματείας και γραμματέα

Την Κυριακή στις 10:30 ξεκινούν οι ομιλίες μελών της Κεντρικής Επιτροπής και θα ακολουθήσει η εκφώνηση, συμπλήρωση και ψήφιση του σχεδίου πολιτικής απόφασης, στο οποίο αναμένονται προσθήκες.

Τέλος θα εκλεγούν νέος γραμματέας και Πολιτική Γραμματεία με δεδομένο ότι κάνεις δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση κλειστών ψηφοδελτίων, αλλά αντιθέτως όλες οι πλευρές επιδιώκουν να υπάρξει κοινή πρόταση της Π.Γ. προς την Κεντρική Επιτροπή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)