to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 16.03.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση»: Μητροπολίτης Αθηναγόρας κατά Άδωνι

Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας άφησε αιχμές κατά του υπουργού Ανάπτυξης


Παραμένει έκθετος ο Άδωνις Γεωργιάδης που έσπευσε να πανηγυρίσει ότι έγινε νονός ενός μικρού αγοριού παραβιάζοντας τα απαγορευτικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ την αντίδραση από τον εκπρόσωπο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προκάλεσε η σχετική «άδεια» για τη τέλεση του μυστηρίου που έσπευσε να δημοσιοποιήσει ο Υπουργός.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας  επισήμανε ότι οι βαπτίσεις απορεύονται σύμφωνα με τα ανακοινωμένα μέτρα της κυβέρνησης και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει διαδικασία για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω ακούσει για κατ' εξαίρεση βάφτιση» και υπογράμμισε ότι «αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω. Ισχύει όταν δεν έχουμε βαθύ κόκκινο (σ.σ. μπορεί να γίνει βάφτιση)».

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου άφησε αιχμές και για τους ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο επισημαίνοντας: «Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ "κόκκινο" επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας».

«Η Αττική, όμως», σημείωσε, «είναι στο βαθύ κόκκινο και οι βαπτίσεις έχουν ανασταλεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)